незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » MERIDIAN CZERNOWITZ оголошує конкурс для молодих поетів

MERIDIAN CZERNOWITZ оголошує конкурс для молодих поетів

З 7 по 10 вересня у Чернівцях відбудеться VIII Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Участь в ньому візьмуть автори з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ізраїлю, Ліхтенштейну, Румунії, Молдови, Польщі та України.

Вперше на фестивалі діятиме Міжрегіональна Молодіжна сцена – проект, що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у рамках конкурсу «Культурна дипломатія задля діалогу». Участь у ній зможуть взяти молоді українські автори (віком до 30 років) з Донецької, Луганської, Закарпатської, Чернівецької, Одеської та Херсонської областей, які пройдуть відбір та вже у вересні представлятимуть свою творчість на VIII Міжнародному поетичному фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях. Виступ переможців конкурсу можна буде відвідати в рамках фестивалю 7 вересня. Модеруватиме захід Сергій Жадан.

Із кожної з названих областей журі вибере двох учасників. До його складу входять: письменник, музикант і громадський активіст Сергій Жадан, письменник і перекладач Андрій Любка та директор Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ, культуртрегер Євгенія Лопата. Всього участь у проекті візьме 12 молодих поетів. Тексти переможців будуть перекладені німецькою мовою.

Для того, щоб подати заявку на участь у конкурсі, потрібно надіслати на пошту molodizhna@meridiancz.com такі документи:

1) Заповнену анкету. В темі листа вказати “Meridian Czernowitz-2017”. Анкету для заповнення беремо на сайті hhttp://www.meridiancz.com/blog/meridian-czernowitz-oholoshuje-konkurs-dlya-molodyh-poetiv/.

2) Добірку своїх віршів (українською або російською мовами), що має містити до 20 текстів, які найяскравіше характеризують Вашу творчість.

Дедлайн подачі заявки – 2 липня 2017. Дорожні витрати учасників (квитки на потяг чи автобус в обидві сторони) та проживання у Чернівцях забезпечує організатор.

Результати конкурсу будуть оприлюднені 1 серпня на офіційному сайті http://www.meridiancz.com/ та сторінці https://www.facebook.com/meridiancz

Відеозапрошення до участі в конкурсі від Сергія Жадана:  В разі виникнення запитань Ви можете звертатись до прес-секретаря MERIDIAN CZERNOWITZ Лілії Шутяк (shutiak@meridiancz.com) або до представника проекту "Мережа" в Херсоні Євгенії Вірлич (chaklunka@i.ua).

Успіхів молодим поетам Херсонщини і до скорої зустрічі у Чернівцях!

Джерело: сторінка "Інформпростір Херсонщини"

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica