незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Депутат з УКРОПУ закликав ветеранів АТО захистити права побратимів

Депутат з УКРОПУ закликав ветеранів АТО захистити права побратимів

Ветерани АТО не змогли знайти спільної мови із керівництвом Олешківської міської ради й тепер планують висловити свій протест безпосередньо депутатам та міському голові Дмитру Воронову на сесії міської ради, яка відбудеться 2 лютого 2018 року.
Конфлікт виник після того, як стало відомо, що вісім мешканців міста отримують земельні ділянки у привабливих місцях біля Олешківського лісу. Найголовніше, що ці громадяне написали заяви про бажання отримати земельні ділянки... 19 січня цього року й менше ніж за два тижня всі рішення з цього приводу були погоджені. 
При цьому, частина учасників бойових дій на Сході України вже два роки не можуть отримати земельні ділянки. Їм відмовляють, бо існує якась міфічна черга на землю.
Сьогодні група ветеранів завітала на засідання Погоджувальної ради з метою прояснити це питання. Конфлікт подолати не вдалося й тепер ветерани закликають своїх побратимів прийти на сесію.
Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат міської Ради від УКРОПу Василь Паламарчук (цитуємо по повідомленню "Цюрупинськ сьогодні"): 
"Сухий залишок такий, рішення змінювати ніхто не буде, учасники бойових дій не настількі заслужені, щоб їм давати землю, бо вона потрібна людям, яких міський голова сам обрав. 
Тому, хто вважає, що його права порушені, чи права його побратимів, приходьте на сесію 02.02.18 о 14.00 год. 
Нагадую, що жителі міста оголосили міському голові недовіру, і ця недовіра вже закріплена рішеннями судів, є 19 кримінальних проваджень, за фактами зловживань і розкрадань бюджету, де є особи яким пред'явлено підозру, і вже давно час пред'явити ще одну підозру. Свої права треба захищати. Час настав".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica