незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » 11 з 14 кандидатів у Президенти пропустили 80% голосувань Ради у вересні

11 з 14 кандидатів у Президенти пропустили 80% голосувань Ради у вересні

Народні депутати, які є потенційними кандидатами в Президенти ігнорують голосування у Верховній Раді. Так, 11 із 14 політиків пропустили 80% голосувань Ради у вересні.

Є. Мураєв не проголосував жодного разу за місяць, В. Рабінович взяв участь в 0,39% голосувань, Ю. Бойко – 8%, Ю. Тимошенко – 9%, В. Новинський – 11%, О. Вілкул – 13%, В. Купрій – 13%, С. Тарута – 15%, М. Добкін – 17%, А. Білецький – 17%, О. Шевченко – 19%, В. Чумак – 22%. Дещо вищі показники голосувань в О. Ляшка – 55% та С. Капліна – 70%.

Політики часто не голосували, хоч і були зареєтровані на пленарних засіданнях Ради. М. Добкін та В. Рабінович були зареєстровані на 17% засідань, О. Вілкул та О. Шевченко – на 50%, А. Білецький – 58%, О. Ляшко та В. Чумак – 75%, В. Купрій та С. Тарута – 83%, Ю. Тимошенко, Ю. Бойко, В. Новинський, С. Каплін – 100%. Є. Мураєв не був зареєстрований на жодному засіданні. Дані письмової реєстрації.

Всього у вересні було проведено дванадцять пленарних засідань, на яких відбулося 255 голосувань. Зокрема, щодо звільнення та призначення нових членів ЦВК.

Показово, що абсолютна більшість вказаних політиків не брали участі в голосуванні (не натискали «за», «проти», «утримався») за Постанову «Про звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії». Крім того під час безпосереднього голосування за призначення 14-ти нових членів ЦВК голосували лише О. Шевченко, О. Ляшко, В. Чумак та С. Каплін. У той же час майже всі кандидати публічно закликали оновити склад ЦВК.

Інформація в рамках проекту «Дослівно». КВУ оприлюднює дані щодо роботи потенційних кандидатів у Президенти України щомісячно.

Джерело: сторінка ВГО КВУ у Фейсбуці

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica