незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » В Херсонській області пошкоджено 86 пам’яток культурної спадщини - результати моніторингу

В Херсонській області пошкоджено 86 пам’яток культурної спадщини - результати моніторингу

В Херсонській області через дії російських агресорів пошкоджено 86 пам’яток культурної спадщини. Про це повідомив Урядовий портал із посиланням на результати моніторингу, який проводить Міністерство культури та інформаційної політики.

У Херсонській області  пошкоджено або зруйновано 86 пам’яток культурної спадщини. У Бериславському  районі – 10; Білозерському  – 2; Каховському – 32; Херсонському – 42. З них 12 об'єктів національного значення, 44 місцевого значення, 30 –  щойно виявлених об’єктів культурної спадщини.

Загалом, через російську агресію в Україні за період з 24 лютого 2022 року по 25 грудня 2023 року зруйновано або пошкоджено 872 об’єкти культурної спадщини. З них пам’яток національного значення – 120, місцевого значення – 682, щойно виявлених – 70.

Зокрема, пам’ятки архітектури складають 279 об’єктів, архітектури та містобудування – 255, історії – 203, архітектури, історії – 33, монументального мистецтва – 19, містобудування, монументального мистецтва – 17, археології – 18, архітектури та містобудування, історії – 38, містобудування – 5, науки і техніки – 2, садово-паркового мистецтва – 1, архітектури та містобудування, монументального мистецтва – 1, архітектури, монументального мистецтва – 1.

Згідно з даними ОВА, з початку повномасштабного вторгнення повністю було зруйновано 23 пам’ятки, частково пошкоджено 672 пам’ятки, ступінь пошкодження 177 об’єктів залишається невідомим. Пам’ятки культурної спадщини пошкоджені або зруйновані у 17 областях. Руйнування продовжується.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica