незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Культура » Наталія Блок. Новий Рік у скляному слоїку

Наталія Блок. Новий Рік у скляному слоїку

Подія була присвячена Новорічним святам. Молоді митці приготували для херсонців не тільки художні твори, але й різноманітні інсталяції і навіть відео-арт.
Куратор виставки та молодий художник Александр Зирянов, створив фотосет з людьми «новорічних професій». Представниками класичних святкових працівників для нього став Дід Мороз с бородою з піни для гоління, монтажник, який прикрашає місто святковими електричними вогниками, охоронець ялинок, та художник – астролог.

Анья Кисла представила еротичну графіку, бо Новий Рік, це свято життя і любові. Ще зробила світодіодний живопис, бо це прикрашання всього світодіодами дуже актуально у нашому місті. Та ще цей живопис натякає на святкову енергію людей.

Також серед низки її робот виділявся інтерактивний проект «Свято на дотик». Це була чорний куб, до якого кожен бажаючій міг просунути руки, через два спеціальних круглих червоних отворів, та відчути власноруч атрибути свята. У кубі Анна сховала пробку від шампанського, колючі віточки та ялинкові іграшки, а також презервативи.

А на відео, що представила також Анья Кисла, багато сосен, так багато, що зрозуміло, що всі вони тільки атрибут на кілька тижнів. Щоб підкреслити цю тимчасовість, Анья пустила саунтероком до відео звук піли.

Дуже цікавим проектом для багатьох глядачів виявилася інсталяція Надії Миргородської та Ганни Жильцової «Еловая Кладовая». Митці у буквальному сенсі законсервували Новий Рік у скляні слоїки, як суничне варення. Отже серед спекотного літа треба буде відкривати кришки, так насолоджуватися смаком свята. Змістом цієї незвичайної консервації було все що спало на думку художникам, та відповідало їх уявленню про Новий Рік.


До речі, ця виставка сучасного мистецтва мала на меті ще одну ціль – презентацію нового арт майданчика у Херсоні.

Анья Кисла каже що в планах у її студії ще багато різноманітних проектів . І не тільки виставок, але і театральних постанов, перформенсів, та відео-артів.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica