незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Як депутати бюджет ухвалювали

Як депутати бюджет ухвалювали

 

На позачерговій сесії Херсонської міської ради 23-го січня депутати проголосували за бюджет на 2020-й рік. Рішення набрало 29 голосів.
Бюджет Херсона прийняли на рівні приблизно 2,5 млрд грн. Понад 2 млрд. або 84% становлять видатки на бюджетну сферу та соціальний захист. 393 млн грн, або 16% - видатки на житлово-комунальне господарство - розповідається у репортажі "Суспільне. Херсон"




Про доповнення до документу розповів директор департаменту бюджету і фінансів Роман Підперигора:

"Пропонується по дохідній частині збільшити у 2 млн. 800 тисяч грн., по додатковій частині – збільшити управлінню освіти, видатки 4 млн грн., для спорту – 400 тисяч грн., управлінню молоді та спорту – збільшити видатки на 2 млн. 400 тисяч грн., управлінню охорони здоров’я – 1 млн 700 тис. грн.".

Після цієї інформації депутати півтори години обговорювали майбутній бюджет та вносили пропозиції.

"Здоровий глузд переміг", - так прокоментував прийняття бюджету міський голова Володимир Миколаєнко:

Мене дуже непокоїть, що здравомислячих депутатів лише 29. Як можна спекулювати інтересами міста – я можу загинати пальці, які проблеми були б, якби було неприйняття бюджету. Чогось головні пропозиції були забрати гроші з харчування або комунальних підприємств. Я подивився – у нас на комунальні підприємства нічого не збільшилось, а навіть, зменшилось".

Проєкт бюджету, за який 23-го січня проголосували депутати, поданий з порушеннями. Це сказав голова бюджетної комісії, депутат Руслан Рубан:

"Ми просили запити, але ми їх не бачили, основні розпорядники коштів не подавали, це грубе порушення бюджетного законодавства. Основна проблема в тому, що бюджет цей зроблений на підтримку комунальних підприємств і питання щодо харчування. У сусідньому Миколаєві на нього заплановано 90 млн, а у нас – 150 млн. Вибачте, Миколаїв в два рази більше, і тут є маніпуляція в тому, якщо з бюджету будуть вкрадені кошти, ми повинні на це звертати увагу".

Депутат Станіслав Трошин підтримав проект бюджету:

"В ньому багато слушних речей. Нарешті ми ремонтуємо не лише внутрішньо дворові - ми ремонтуємо магістральні дороги, адже якість доріг для містян дуже важлива. Ми зробили багато корисних речей по ЖКГ – внесли правки, згідно з якими, багатоповерхові будинки будуть мати індивідуальні теплові пункти. Їх встановлення допоможе платити менше за опалення".


Про бюджет коротко: довідка
Він становитиме приблизно 2,5 млрд грн. У тому числі, доходи загального фонду - 2,3 млрд грн, доходи спеціального фонду -140,8 млн грн.

Понад 2 млрд грн становлять, при цьому, видатки на бюджетну сферу та соціальний захист - 84%.

16% (393 млн грн) становлять видатки на житлово-комунальне господарство.

22 млн грн додатково передбачено на виплату заробітної плати педагогічним працівникам, оскільки держава не забезпечує таку потребу у повному обсязі.

Загальний обсяг видатків по закладах освіти становить 1,4 млрд грн на 2020 рік.

Обсяг видатків по галузі здоров’я становить 134,8 млн грн. Вони менші, оскільки з 1 квітня 2020 року їх фінансування здійснюватиметься через Національну службу здоров’я України.

103 млн грн закладено на культуру, 46,6 млн грн- на фізичну культуру та спорт.

45,7 млн грн становитимуть видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення. У тому числі:

    225,6 тис. грн на програму «Муніципальний хліб»;
    368 тис. грн - на організації безкоштовного гарячого харчування для пенсіонерів, осіб з інвалідністю, багатодітних родин, малозабезпеченим сім’ям;
    21,6 млн грн на надання грошової допомоги (у тому числі для придбання слухових апаратів дітям з вадами слуху та монетизацію пільг на оплату житлових послуг окремим категоріям громадян);
    10,3 млн грн- на пільговий проїзд окремих категорій громадян тощо.

У проєкт бюджету також закладено кошти , зокрема, на заробітну плату медичним сестрам у закладах загальної середньої освіти (4 млн грн).

2,8 млн грн передбачено на програму автоматизованого управління світлофорами.

Управлінню охорони здоров’я збільшили видатки на заробітну плату з нарахуванням для забезпечення профілактичних заходів у дітей та підлітків (1,7 млн грн) та на розширення поліклініки №3 КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня (600 тис. грн).

По 500 тис. грн передбачено на реконструкцію чаші «Лебединого озера» та капремонт інженерних мереж та приміщень кінотеатру «Іскра».

На 1,8 млн грн збільшили видатки на будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул.Євгена Патона для відселення мешканців аварійних будинків «гнучкої схеми».

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica