незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Хаби допомоги, мобільні команди та тренінги для фахівців: ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ реалізують проєкт на Херсонщині

Хаби допомоги, мобільні команди та тренінги для фахівців: ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ реалізують проєкт на Херсонщині

Хаб для надання психосоціальної підтримки родинам з дітьми розпочав свою роботу в Херсоні у грудні 2023 року. Кожна сім’я може звернутись в хаб за допомогою, розповісти власну історію, поділитись пережитим та отримати психологічну, соціальну та гуманітарну допомогу. Робота хабів – один із напрямів нового проєкту ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ на Херсонщині.

 

Через стрес, пов’язаний з війною, у дітей можуть виникати навʼязливі думки про обстріли, хвилювання за батьків та страх втрати близького. Відсутність очної шкільної освіти та спілкування з однолітками також не сприяє емоційному спокою. Аби виявити  та допомогти дітям та батькам подолати труднощі, з якими вони стикаються, ХОЦ “Успішна жінка” та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) ініціювали спільний проєкт "Надання психосоціальної підтримки та кейс-менеджмент родин з дітьми у Херсонській області, які постраждали внаслідок війни".  

Його мета – підтримка інтегрованої моделі захисту дітей та соціальних послуг, зміцнення ослабленої системи захисту через поєднання психологічної, соціальної та гуманітарної підтримки. Проєкт передбачає роботу хабів, мобільних команд, а також проведення тренінгів для фахівців у громадах.

Хаби допомоги родинам

Херсонський хаб – це простір, де діти зможуть отримати психологічну підтримку (індивідуальну та групову) під час ігрових, творчих та спортивних заходів; відвідати заняття з логопедом та арт-терапію, а також опанувати важливі життєві навички, зокрема з мінної безпеки. Для дорослих доступний батьківський клуб, соціальний супровід родин (кейс-менеджмент), а також перенаправлення на доступні соціальні, медичні та інші послуги. У хабі працюють соціальний працівник, психолог, логопед та адміністратор. Загалом на Херсонщині запланована робота чотирьох хабів, зокрема в селах Надеждівка, Лиманець, Чорнобаївка.


Мобільні команди

Аби охопити та надати допомогу вразливим родинам у найбільш віддалених громадах, на Херсонщині працюватимуть мобільні бригади у складі психолога та соціального працівника. Під час виїздів команда виявляє критичні проблеми родин та надає необхідну психосоціальну допомогу, а за потреби перенаправляє у найближчий хаб, а також профільні служби та установи. 

Зміцнення потенціалу фахівців

Проєкт направлений і на розбудову потенціалу соціальних працівників, психологів та інших фахівців у громадах, зокрема із центрів соціальних служб, служб у справах дітей та інших. Це включає тренінги підвищення стійкості, заняття зі зниження ризику гендерно зумовленого насилля тощо. 

 

 

Ми дякуємо за співпрацю Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерству закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади, які  працюють над розширенням програм із порятунку життів дітей та їхніх родин в Україні. 

 

Контактна особа:  Іраїда Геращенко, асистентка проєкту, +38 066 676 33 43, iraidagera@gmail.com

 Галина Бахматова

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica