незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Хаби допомоги, мобільні команди та тренінги для фахівців: ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ реалізують проєкт на Херсонщині

Хаби допомоги, мобільні команди та тренінги для фахівців: ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ реалізують проєкт на Херсонщині

Хаб для надання психосоціальної підтримки родинам з дітьми розпочав свою роботу в Херсоні у грудні 2023 року. Кожна сім’я може звернутись в хаб за допомогою, розповісти власну історію, поділитись пережитим та отримати психологічну, соціальну та гуманітарну допомогу. Робота хабів – один із напрямів нового проєкту ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ на Херсонщині.

 

Через стрес, пов’язаний з війною, у дітей можуть виникати навʼязливі думки про обстріли, хвилювання за батьків та страх втрати близького. Відсутність очної шкільної освіти та спілкування з однолітками також не сприяє емоційному спокою. Аби виявити  та допомогти дітям та батькам подолати труднощі, з якими вони стикаються, ХОЦ “Успішна жінка” та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) ініціювали спільний проєкт "Надання психосоціальної підтримки та кейс-менеджмент родин з дітьми у Херсонській області, які постраждали внаслідок війни".  

Його мета – підтримка інтегрованої моделі захисту дітей та соціальних послуг, зміцнення ослабленої системи захисту через поєднання психологічної, соціальної та гуманітарної підтримки. Проєкт передбачає роботу хабів, мобільних команд, а також проведення тренінгів для фахівців у громадах.

Хаби допомоги родинам

Херсонський хаб – це простір, де діти зможуть отримати психологічну підтримку (індивідуальну та групову) під час ігрових, творчих та спортивних заходів; відвідати заняття з логопедом та арт-терапію, а також опанувати важливі життєві навички, зокрема з мінної безпеки. Для дорослих доступний батьківський клуб, соціальний супровід родин (кейс-менеджмент), а також перенаправлення на доступні соціальні, медичні та інші послуги. У хабі працюють соціальний працівник, психолог, логопед та адміністратор. Загалом на Херсонщині запланована робота чотирьох хабів, зокрема в селах Надеждівка, Лиманець, Чорнобаївка.


Мобільні команди

Аби охопити та надати допомогу вразливим родинам у найбільш віддалених громадах, на Херсонщині працюватимуть мобільні бригади у складі психолога та соціального працівника. Під час виїздів команда виявляє критичні проблеми родин та надає необхідну психосоціальну допомогу, а за потреби перенаправляє у найближчий хаб, а також профільні служби та установи. 

Зміцнення потенціалу фахівців

Проєкт направлений і на розбудову потенціалу соціальних працівників, психологів та інших фахівців у громадах, зокрема із центрів соціальних служб, служб у справах дітей та інших. Це включає тренінги підвищення стійкості, заняття зі зниження ризику гендерно зумовленого насилля тощо. 

 

 

Ми дякуємо за співпрацю Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерству закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади, які  працюють над розширенням програм із порятунку життів дітей та їхніх родин в Україні. 

 

Контактна особа:  Іраїда Геращенко, асистентка проєкту, +38 066 676 33 43, iraidagera@gmail.com

 Галина Бахматова

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica