незалежний спостерігач

65% українців вважають нашу Перемогу дуже ймовірною, – результати соцдослідження


Українці вірять в в ЗСУ (63%), сім’ю, родичів та близьких (49%), щоденну працю (27%) та в Бога (21%). Віри у державу та у суспільство в українців менше - лише 12% і 8% відповідно. Ці результати показало опитування, яке було проведено на замовлення Національної платформи стійкості та згуртованості весною цього року.
Про ці та інші відомості йдеться в матеріалі, який ми оприлюднили на нашому сайті.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Тягинська громада працює над цільовими програмами разом з експертами Причорноморського центру

Тягинська громада працює над цільовими програмами разом з експертами Причорноморського центру

На початку вересня відбулося чергове засідання Громадської ради з відновлення (ГРВ) Тягинської громади. Темою обговорення стали два  проєкти  цільових  Програм  щодо екологічного  розвитку та  відновлення доріг. Експерти ГО  «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» (ПЦПСД) Володимир Молчанов та Дементій Білий підготували  та презентували  ці проєкти, провели  дискусію  та зробили висновки. 

Спочатку  експерти модерували обговорення загальної структури Плану відновлення громади, методологію його розробки та SWOT – аналіз (себто усвідомлення сильний та слабких сторін, можливостей та загроз  в обраних планах). Володимир Молчанов повідомив про три можливих сценарії розвитку подій, які необхідно враховувати  під час підготовки планів відновлення, а саме: песимістичний (поточний), помірно-оптимістичний  і оптимістичний (війну припинено чи завершено, щонайменше лівобережну Херсонщину звільнено від окупації).  
Стратегічне бачення  в Плані відновлення Тягинської громади  базується на колективній мрії, обмеженій лише максимально допустимими технічними і фінансовими можливостями,  і  це бачення  було сформульовано  під час засідання ГРВ. Учасники висловили свої пропозиції переваг і недоліків, загроз і можливостей своєї громади.    Комплексний план відновлення  враховує також всі можливі інновації та розвиток громадянського суспільства

Цільові програми розроблюється відповідно до вимог Конституції України, Бюджетного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших підзаконних актів і є  складовою частиною Плану відновлення Тягинської громади на 2024-2026 роки. 
Контроль за виконанням Цільових програм покладається на Тягинську військову адміністрацію, додатковий громадський контроль -  на Громадську раду з відновлення при Тягинській сільській військовій адміністрації (за згодою). Контроль за використанням коштів, спрямованих на забезпечення виконання Цільової програми, здійснюються у порядку, встановленому законодавством.

Проєкт Комплексної  цільової програми  екологічного розвитку Тягинської сільської територіальної громади  на 2025- 2027  роки включає в себе паспорт громади, загальні положення, мету, координацію та контроль за ходом виконання, ресурсне забезпечення. 
Комплексна програма  екологічного розвитку складається з двох Цільових програм: 
1)    Цільова програма впровадження системи сортування, вивезення та утилізації твердих побутових відходів на 2025–2027;  
2)    Цільова програма  збереження і відновлення лісових насаджень на 2025–2027 роки. 
Учасники погодились із оптимальністю розташування контейнерних майданчиків в радіусі не більше 200 м від будь-якої оселі, з двотижневим графіком вивезення відсортованих відходів за умови забезпечення кожного домогосподарства компостером.  Однак докладну розробку  екологічної програми як в частині комплексу поводження з ТПВ, так і озеленення, ремонту лісосмуг і рекультивації стихійних звалищ, Рада відновлення сподівається здійснити пізніше , бо експерти  ПЦПСД проєкту мають наміри присвятити саме екологічним проблемам  наступний рік роботи. 

Проєкт Цільової програми сприяння відновленню автомобільних доріг загального користування та супутньої інфраструктури на території  Тягинської сільської територіальної громади на 2025-2027 роки. Мета: досягти визначених широкими верствами громадськості умов відновлення господарської діяльності суб’єктами господарювання та повернення ВПО в громаду  через сприяння повному відновленню і розширенню мережі автомобільних доріг загального користування громади.
Основні завдання Цільової програми: ініціювання   включення доріг, що потребують капітального ремонту, погодження з ДП «Служба автомобільних доріг Херсонської області» виконання Тягинською сільською військовою адміністрацією функцій замовника;  замовлення проєктно-кошторисної документації; підвищення кваліфікації посадових/службових осіб військової адміністрації та громадських експертів з відновлення; матеріально-технічне забезпечення комунального підприємства з експлуатації ділянок доріг комунальної власності; залучення коштів міжнародної донорської допомоги для фінансування завдань цієї програми.     
Після бурхливих дискусій, пов'язаних з технічними моментами,  учасники ГРВ одноголосно підтримали за основу проєкт програми відновлення мережі автомобільних доріг і дорожньої інфраструктури громади, яким заплановано зокрема будівництво комунальної дороги. 

Людмила Баєва, голова Громадської ради з відновлення Тягинської громади,  підвела підсумки  засідання, зазначивши, що проекти цих обох Цільових програм стануть  основою Плану відновлення Тягинської громади. 
Коротка інформаційна довідка  про Комплексний  План відновлення Тягинської громади 

Тягинська сільська територіальна громада Бериславського району Херсонської області  - одна із тих українських громад, яка пережила жахи окупації військами РФ з кінця лютого до 11 листопада 2022 року. Військові дії на території громади призвели до значних руйнувань інфраструктури, яка знаходиться у непридатному для використання стані. Зруйновано чи пошкоджено 100% промислових об’єктів, 50% - житлового фонду, 100% - об’єктів комунальної форми власності від загальної кількості будівель, зруйнована адміністративна будівля сільської ради, всі заклади освіти та амбулаторії. Значна територія громади, у тому числі землі сільськогосподарського призначення, виведена з економічного обігу та замінована, що становить 84% до загального земельного фонду громади.  

Значний відтік мешканців в інші регіони України та за кордон, у тому числі дітей та молоді, привів  до розбалансування всіх видів  життєдіяльності. 

Задля  відновлення громада вже сьогодні має переходити на європейські стандарти сучасного будівництва та реконструкції, впроваджувати нові підходи до планування просторового розвитку та збереження довкілля, застосовувати інструменти «зеленого переходу» та енергоефективності, впроваджувати демократичні засади управління через партисіпацію, та інклюзію тощо.

Фінансування заходів і проєктів Плану відновлення та розвитку громади здійснюватиметься за рахунок сільського бюджету, міжбюджетних трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам, фінансових ресурсів суб’єктів регіональної політики, державних та приватних партнерів на принципах державно-приватного партнерства, міжнародних інституцій, капітальних видатків державного бюджету, державних цільових програм, угод щодо регіонального розвитку, програм і заходів, включаючи інвестиційні програми (проєкти), що реалізуються за рахунок державних коштів. За підтримки міжнародних донорських організацій може бути забезпечено реалізацію проєктів інноваційного розвитку, розвитку підприємництва, енергоефективності, демократизації процесів управління, гендерного бюджетування та підвищення ролі жінок, молоді, ВПО в процесах управління громадою. Ці проєкти є частиною довгострокової підтримки країн ЄС, США, Канади, Японії, Норвегії та інших країн світу.

Методологія. під час розробки Плану відновлення та розвитку громади на період 2025-2028 років використано методологію, яка складається з 6 логічних етапів: 1) Організація роботи зі стратегічного планування; 2) Аналіз середовища та факторів відновлення; 3) Бачення; 4) Розробка Плану; 5) Розміщення проекту  у відкритому доступі;  6) Моніторинг, оцінювання і впровадження Плану. Методологію було затверджено на установчому засіданні Робочої групи, яке відбулося 27 січня 2024 року. 

Стратегічне бачення (оптимістичний сценарій)
Тягинська сільська громада – сукупність дружніх об’єднаних почуттям спільності, бюджетом, логістикою і економічним інтересом громадян чисельністю близько 9 тисяч осіб, які проживають в 11 населених пунктах. Всі населені пункти є урбаністичними селами: садиби з двоповерховими різноманітними за архітектурою будинками, збудованими з міцних термозберігаючих матеріалів, вкриті черепицею та металочерепицею, обладнані вікнами із потрійними склопакетами та всіма видами комунальних мереж: електропостачанням, стаціонарним оптоволоконним інтернетом, питним і технічним водопроводами, газом для приготування їжі, опалення і нагріву побутової води, системою центрального водовідведення з модульними установками водоочищення і наступним використанням очищеної води на полив. На присадибних ділянках переважає вирощування товарної городини.  

Працевлаштування. Мешканці працюють у бюджетній сфері, в туристичному бізнесі (бази відпочинку і готелі в Тягинці, Ольгівці, Львовому), зберіганні, переробці та збуті сільськогосподарської продукції (потужності кооперативів, завод бренду «Тягинські ковбаси», Тягинське ХПП з елеватором і річковою пристанню), автосервісі (придорожні СТО , АЗС та електрозарядна станція на дорозі Р47), комунальних підприємствах (водопостачання, водоочищення, вивіз, досортування, часткова переробка і утилізація ТПВ, утримання автомобільних доріг комунальною та на конкурсних засадах – державної власності, благоустрій, озеленення і догляд за зеленими насадженнями), відновлювальною енергетикою, крафтовим виноробством, рибальським зеленим туризмом на Дніпрі. До 5% дорослих мешканців зареєстровані як ФОП або власники селянських (фермерських ) господарств і мають від того основний дохід.

Вулиці та будинки. Кожну оселю обладнано гаражем, більшість домогосподарств мають у власності хоча б один авто-/ електромобіль, а для переміщень в межах свого села і навколо – велосипеди, електроскутери, електросамокати, моноколеса. Основні вулиці всіх населених пунктів мають тверде покриття.  Працює новозбудоване прибережне шосе і всі під’їзні дороги до сіл та головні вулиці в самих селах обладнані велодоріжками. В селах громади реконструйовано та встановлено наново 20 зупинок громадського транспорту, захищених від опадів, вітру і спеки, обладнаних роздільними туалетами, автономним освітленням, відеокамерами кругового огляду, wi-fi і сповіщувачами повітряної тривоги. Всі основні вулиці населених пунктів, зупинки громадського транспорту, рекреаційні зони, обладнані світлодіодним чи іншим енергозберігаючим ліхтарним освітленням з живленням від сонячних батарей з акумулятором. 

Парки. В кожному селі громади відновлено/створено рекреаційно-паркові і лісопаркові зони площею не менше 20 га кожна, у т.ч. заліснено  (ущільнено існуюче заліснення) і обладнано системою крапельного зрошення схили річки Тягинки з балками- притоками. включно з околицями кар’єру, Бургунської і Шилової балок, материковий берег Дніпра. 

Комунальна сфера. В кожному селі громади не далі 200 м від кожної оселі обладнані контейнерні майданчики з трьома контейнерами кожен: будівельне сміття, пластик, скло та інші неорганічні ТПВ, а кожну оселю обладнано компостером, переданим в безоплатне відповідальне користування. 
Насоси систем водопостачання, як питного, так і технічного, і водовідведення, живляться електроенергією від комунальних відновлювальних джерел (сонячних батарей).  Комунальні підприємства здійснюють щотижневе механічне прибирання вулиць населених пунктів, підрізання дерев і кущів, профілактичний ремонт, санітарне прорідження лісосмуг і інших лісонасаджень, полив, дендрологічний догляд і внесення добрив. 

Освіта. Медицина. Культура. Спорт.  Внаслідок оптимізації мережі навчальних закладів за критеріями успішності результатів НМТ (ЗНО), логістичної зручності, поточної і прогнозованої кількості учнів, та приймальної спроможності залишено один заклад   загальної повної середньої освіти (ліцей), 6 філій – початкових шкіл. В селах громади відновлено 7 дитячих садків чи дошкільних груп при філіях опорного освітнього закладу, працюють шкільні автобуси. Громада утримує спільно з Національною службою здоров’я 4 амбулаторії ЗПСМ плюс одна законсервована, і  три  ФАПи. Діє програма культурного єднання мешканців громади. Сільські будинки культури (клуби) відремонтовані з влаштуванням опалення, кондиціонування, сучасними санвузлами, інклюзивною доступністю, wi-fi, на їх базі влаштовані громадські простори. В рекреаційних зонах кожного села обладнано по одному, а в трьох найбільших селах по два спортмайданчики з вуличними тренажерами розширеної номенклатури.  

Матеріал підготовлено в рамках проекту ПЦПСД «Сприяння залученню жителів Тягинської громади до процесів відбудови»   за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

Галина Бахматова 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica