незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Ліві відмовилися від першотравневого мітингу на Театральній площі

Ліві відмовилися від першотравневого мітингу на Театральній площі

Сьогодні 1 травня представники лівих організацій відмовилися від запланованого мітингу на Театральній площі, присвяченого 1 травню.

Як вважає депутат обласної ради, член Президії Херсонської обласної ради Микола Ставицький, причиною такого рішення стали заяви від "невідомих патріотів" та прохання правоохоронних органів.


В даний момент на Театральній площі та біля Потьомкінського скверу знаходяться правоохоронці та групи молодих хлопців в футболках патріотичного кольору.

Про це пан Ставицький розповів на відео, яке опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці 



"Знаходжуся на місці, де проросійські, проватні й просто ватні сили та активісти хотіли провести свій ватний шабаш. Як це було в минулому році, хотіли покричати "Путін", поспівати "Катюшу", але нічого в них не вийшло.


Не захотіли вони сьогодні прийти, бо невідомі патріоти пообіцяли допомогти провести їм це "свято" в  "антипутінському форматі". 


Так що знову Херсонщина та Херсон доказують, що "Херсон це Україна", що ніякі російські провокаційні сили, політичні та громадські організації вже ніколи  не будуть займатися своєю підривною антидержавницької діяльністю.


Хотілось би подякувати нашим спецслужбам та правоохоронцям, які багато в чому теж доклали зусилля для того, щоб відбити бажання у російських політичних сил та громадських організацій зробити таку картинку, що тут хтось чекає Путіна. Й в першу чергу подяку херсонським патріотам, які відстояли Херсон у 2014 році й сьогодні показують, що Херсон - це Україна.


З Першим Травням, друзі, а тепер поїхали всі на шашлики" - сказав Микола Ставицький.


Напередодні 1 травня координатор групи "Херсонська патріотична громада" Римма Бараненко запросила усіх патріотів, які є в місті на зустріч 1 травня о 8-30 на Театральній площі.

"Друзі! Завтра хтось святкує Перше травня, а ми за  традицією виходимо з українською символікою щоб ці "хтось" не почали розмахувати на камери червоними ганчірками і кликати рузькє мір. Ніби офіційних заявок від проросійських сил на акції цього дня не було, але підступність цих товарісчей нам всім відома!
 Тож всіх, хто не виїде з міста закликаємо прийти завтра 1 травня о 8.30 до Херсонського Драматичного театру з жовтоблакитними та червоно-чорними прапорами та іншою патріотичною символікою і знову показати всім, що Херсон - це Україна!"

Нагадаємо, що минулого 2017 року в Херсоні на 1 травня сталися зіткнення учасників першотравневих заходів та бійки з поліцією.

 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica