незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Аграрна партія отримила на виборах в ОТГ 29 мандатів та сільського голову

Аграрна партія отримила на виборах в ОТГ 29 мандатів та сільського голову

Микола Халупенко
29 жовтня у Херсонській області відбулися вибори в 10 об'єднаних територіальних громадах. За попередніми даними, Аграрна партія в цій області – у трійці лідерів. 29 кандидатів від партії стали депутатами місцевих рад ОТГ. Це складає 23,5% від загальної кількості кандидатів, що висувались партією в області. Член Аграрної партії Олексій Кільдеров обраний головою Костянтинівської ОТГ. Про це повідомив голова Херсонської обласної партійної організації Микола Халупенко.

«Аграрна партія стала однією з найактивніших учасниць цих перегонів. Під час виборчої кампанії ми проїхали всі райони, де висувались кандидати, зустрілися з тисячами людей. Ми вдячні виборцю, який за нас проголосував», - говорить Микола Халупенко.

Він, зокрема, відзначив хороші результати в Борозенській ОТГ Великоолександрівського району, де аграрії провели 5 депутатів. Також – у Високопільскій ОТГ Високопільського району (8 депутатів), Костянтинівській ОТГ Горностаївського району (6 депутатів).

Нагадаємо, що 29 жовтня 2017 року в Херсонській області відбулися перші вибори голів та депутатів новостворених об'єднаних громад. Представники Громадянської мережі "Опора", які здійснювали спостереження в день голосування на виборчих дільницях, не зафіксували суттєвих та системних порушень, які можуть істотно вплинути на результати вибрів та підставити під сумнів волевиявлення громадян. 
В результаті виборів більшість депутатських місць отримали позапартійні самовисуванці. 16% депутатських мандатів отримали депутати від ВО «Батьківщина», 12,8% мандатів - «Наш край», 9,8% мандатів - Аграрна партія. Провладний Блок Петра Порошенка «Солідарність» отримав 6,25% депутатських мандатів.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica