незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Навколо нового партійного бренда в міській раді об'єдналося чотири депутати

Навколо нового партійного бренда в міській раді об'єдналося чотири депутати

За майбутнє
Від проведення у Києві переустановчого з'їзду партії "За майбутнє"  до створення у Херсонській міській раді однойменної  депутатської групи пройшло дванадцять днів. Для країни, яка ще  доживає в умовах карантину, подібна швидкість показує, що місцеві політики вже перезріли в очікуванні початку виборчої кампанії. 

Спочатку про Херсон
В Херсонській міській раді 1 червня оголошено про створення нової депутатської групи із назвою "За майбутнє".
Про це повідомив голова обласного осередку партії УКРОП депутат міської ради Віталій Богданов. За його інформацією до нової групи увійшли чотири депутати, три з яких колишні представники Блоку Петра Порошенка.

Це Олена Урсуленко, секретар міської ради, колишня керівниця обласної організації Блоку Петра Порошенка "Солідарність" два її колеги по фракції БПП Олег Романюк та Олександр Кривчун й Віталій Богданов

Політичні перспективи цих депутатів є невеликими. Партія УКРОП фактично вже припинила свою діяльність. БПП кардинально змінила свою політичну спрямованість й втратила значну кількість своїх прихильників, тому логічно, що досить досвідчені політики Віталій Богданов та Олена Урсуленко розпочали пошук нового політичного проєкту, взявши у компанію Олега Романюка та Олександра Кривчуна. При цьому треба розуміти, що на сьогодні цей проєкт не має жодного електорального шансу. Ринкові механізми є досить суворими, навіть, якщо це ринок партійних брендів.

Про партійний бренд
Партія "За майбутнє" хоча й має майже власну 13-річну історію, але її "друге" народження приходиться на кінець травня. Саме тоді народні депутати, які з кінця серпня минулого року входять у депутатську групу "За майбутнє", оголосили про своє входження до однойменної партії. Переустановчий з'їзд цієї політсили відбувся 20 травня 2020 року, хоча свою нову назву ця партія отримала ще у жовтні 2019 року. А до цього вона називалася  "Україною майбутнього" й була створена ще у 16 грудні 2007 року.  З 2010 року лідером партії стає Святослав Олійник, колишній бютовець з Дніпропетровську. Й "Україна майбутнього" з 2010 року регулярно бере участь у виборах. 
На рівні Херсонської області її очолював підприємець Ілля Вольський, який після цього деякий час був керівником обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка. 


Друге народження
Наприкінці серпня минулого року у новообраній Верховній Раді була створена депутатська група мажоритарників "За майбутнє", членом якої став й новокаховський депутат Ігор Колихаєв. 20 травня депутати-мажоритарники, які сукупно представляють понад 3,7 млн виборців з 13 областей України, об'єдналися у нову партію, а до назви своєї депутатської групи ще додали слово "партія". Тепер, ця група називається "Депутатська група партія "За майбутнє" й претендує на статус "фракція" (виявляється так теж можна спробувати). На сьогодні в депутатську групу партії "За майбутнє" у Верховній раді входять 22 народні депутати, групу очолюють Тарас Батенко та Віктор Бондар.
"У нашій групі – депутати як із різних політичних сил, так і безпартійні. Ми маємо багато законопроектів, які стосуються подолання глибокої кризи в економіці й промисловості, але ні попередній, ні нинішній уряд не дослухаються до думок професіоналів", - прокоментував співголова депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Тарас Батенко.

"Ми рік чекали змін на краще – на поліпшення життя людей, на покращення бізнес-клімату, на наведення ладу в правоохоронній системі. Але пройшов рік, а змін на краще ми не побачили. Як депутати-мажоритарники ми несемо відповідальність перед своїми виборцями, знаємо їхні проблеми і захищаємо. Тому йтимемо на місцеві вибори й будемо працювати над змінами для всієї країни", - пафосно заявив лідер новоствореної партії Ігор Палиця. (цитуємо за повідомленням Укрінформу)

Ігор Палиця - відомий політик середньої ланки важковиків. На початку 2000-х років очолював правління "Укрнафти", контролює "Нафтохімік Прикарпаття", який має зв'язки із бізнес-групою "Приват". Вважається соратником Ігоря Коломойського. У 2006 року спробував пройти до Верховної ради від Селянської партії. Партія не пройшла. У 2007 році пройшов до парламенту від Народного союзу "Наша Україна". Потім, у 2012 році балотувався в якості самовисуванця на своїй рідній Волині та голосував "за" сумнозвісні Харківські угоди. У 2014 - 2015 рр очолював Одеську обласну державну адміністрацію, відмовившись від балотування до Верховної Ради (тоді його включили до списків БПП). В 2015 році на посаді його замінив Михайло Саакашвілі. Пізніше Ігор Палиця в керівництві УКРОПу перемагає на виборах до Волинської обласної ради та очолює її. В липні 2019 року перемагає на виборах в якості самовисуванця.  

Таким чином, соратники Ігоря Коломойського знову пограються у партійне будівництво та задіють до частину колишніх укроповців до розбудови нової партії. Приємне в цій партії те, що вона хоча б складається в більшості своїй з патріотичних людей. Щодо впливу відомого олігарха, Ігор Палиця стверджує в інтерв'ю "Лівому берегу", що Коломойський не буде впливати на політичні процеси в партії. Цитуємо: "Ви переоцінюєте бажання Коломойського гратися в політику. Він вже награвся"

Пікантні подробиці
Цікаво, що в один день в Херсонській міській раді оголосили про створення відразу двох депутатських груп. Перша - вже названа група "За майбутнє", яка має безпосередній зв'язок із однойменною партією.
Друга - група "Нам тут жити!", яка має однойменну назву із партією Ігоря Колихаєва "Нам тут жити!". А Ігор Колихаєв - народний депутат від Новокаховського виборчого округу, є членом депутатської групи... партії "За майбутнє". Й ми побачимо, як партія Ігоря Колихаєва буде суперничати із партією... Ігоря Колихаєва. Але це - такі примхи нашої партійної системи.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica