незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Перші засідання в трьох ТВК області відбулися вчасно - Опора

Перші засідання в трьох ТВК області відбулися вчасно - Опора

На Херсонщині Херсонські обласна, районна та міська ТВК розпочали роботу вчасно. Хоча прийшли не всі, але кворум таки був. Загалом не з'явилися 22 члени ТВК з 54-х. З частиною з них навіть не вдалося зв'язатися за телефоном. Таким чином, можна зробити висновок, що комісії очікують зміни.

Як повідомляють спостерігачі "Опори", на засіданні Херсонської обласної територіальної виборчої комісії були присутні 10 осіб (більше половини членів), усі вони склали присягу. До керівного складу належать: голова комісії – Тарас Бузак, від місцевої організації політичної партії «Європейська солідарність»; заступник голови комісії – Ольга Вітвицька від місцевої організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» (була відсутня на першому засіданні); секретар комісії – Віталій Абрамов від місцевої організації політичної партії «Слуга народу».
Також на першому засіданні Херсонської обласної ТВК були відсутні: Руслана Кушнірук від місцевої організації політичної партії «Країна»; Зінаїда Лукаш від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громадський контроль»; Надія Налявська від місцевої організації політичної партії «Солідарність жінок України»; Наталія Почерняєва від місцевої організації політичної партії «Республіка»; Ігор Рибак від місцевої організації Української партії «Зелена планета»; Ірина Смоліна від місцевої організації політичної партії «Голос»; Наталія Тимоч від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громадський контроль».

Участь у першому засіданні Херсонської районної територіальної виборчої комісії взяли також 10 з 18 членів. Двоє осіб відмовилися бути членами комісії, один з них – голова комісії – Микола Лучка від місцевої організації політичної партії «За майбутнє». Також відмовився Максим Прусаков від місцевої організації політичної партії «Партія Антона Яценка». Посаду заступника голови комісії займає Олег Чорний від місцевої організації політичної партії «Європейська Солідарність». Секретар комісії – Тамара Чибісова від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». 

Не вийшли на зв’язок такі члени комісії: Ольга Діанова від місцевої організації політичної партії «Партії миру та розвитку»; Руслан Дубина від місцевої організації політичної партії «Ошукані українці»; Сергій Оушвід місцевої організації політичної партії «Партія твого міста», Марія Ропій від місцевої організації політичної партії «Конгрес Українських Націоналістів»; Ярослав Саврась від місцевої організації Ліберальної партії України; Світлана Сердюченко від місцевої організації політичної партії «Авангард народу».

Перше засідання Херсонської міської ТВК відвідали 12 членів. Були присутні всі представники. керівного складу також були присутні, а саме голова комісії Наталія Мартинюк від місцевої організації політичної партії «Слуга народу»; заступник голови комісії – Олексій Величко від місцевої організації політичної партії «Партія місцевого самоврядування»; секретар комісії – Ірина Лисюк від місцевої організації політичної партії Опозиційна платформа «За життя». Були відсутніми: Сергій Івахненко від місцевої організації політичної партії «Солідарність жінок України»; Надія Кравчук від місцевої організації політичної партії «Час змін»; Ганна Лазурок від місцевої організації політичної партії «Блок Дмитра Голубова»; Кирило Повалій від місцевої організації політичної партії «Блок Володимира Миколаєнко»; Вадим Припута від місцевої організації політичної партії «Рух за реформи»; Дмитро Сокур від місцевої організації політичної партії «Свідома нація».

Спостерігачі "Опори" виявили, що на засіданні Херсонської міської ТВК був присутній заступник голови Херсонської районної ТВК Чорний Олег Іванович. Дозвіл на його участь комісія протокольно не затверджувала посилаючись на те, що районна територіальна комісія по відношенню до міської ТВК є комісією вищого рівня. З цього приводу юристи цієї Громадської мережі побачили "правову сумнівність". 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica