незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » У квітні на Миколаївщині пройшло 2 просвітницькі заходи з земельних прав

У квітні на Миколаївщині пройшло 2 просвітницькі заходи з земельних прав

17 квітня 2014 року партнер Проекту USAID АгроІнвест Вознесеньска ГО «Агентство економічного розвитку» спільно з районним відділом юстиції провело семінар для  представників фермерських господарств, пайовиків, орендарів, землевласників  Вознесенського району семінар-тренінг з теми  «Зміни в земельному законодавстві України».

Метою заходу  була навчання та ознайомлення із земельним законодавством України селян Вознесенського району, з новими змінами у законах, що регулюють питання власності, оренди земельних відношень. Під час семінару були розглянуті такі питання: як оформити права власності у 2014 році  при приватизації ділянки із земель державної та комунальної власності;  як це зробити  на підставі цивільно-правового договору та на підставі свідоцтва про право на спадщину; які документи необхідні сьогодні для державної реєстрації права на землю в 2014р. і як саме проводиться реєстрація права оренди на землю.  

Підвищення поінформованості учасників семінару-тренінгу з зазначених питань дозволить їм кваліфіковано надавати консультації сільським жителям та сприятиме їм у вирішенні земельних проблем  та захисті земельних прав.

Семінар проводився для підвищення кваліфікації сільських голів та фермерів та пайовиків-орендодавців для представників більшості сіл Вознесенського району в питаннях новел законодавства, набуття та реєстрації прав на землю. Цикл навчання  проводили  спеціалісти відділу управління юстиції Вознесенського району та представники громадської організації «Агентства економічного розвитку».

Захід ініціювала громадська організації «Агентства економічного розвитку», яка розповідала представникам сільської влади, селянам пайовикам і фермерам в цілому про Проект  Агроінвест,  чим саме корисний ЦВЮП селянам, які володіють землею. Розповідалося про  правову допомогу та інформаційно-просвітницьку роботу - захист прав власності на землю, підвищення рівня обізнаності  селян, сприяння розумінню власниками паїв своїх прав, забезпеченні їхнього захисту.

29 квітня 2014 року партнер Проекту USAID АгроІнвест Вознесеньска ГО «Агентство економічного розвитку» провело  семінар для  представників фермерських господарств, пайовиків, орендарів, землевласників Вознесенського району з теми «Договори оренди. Основні проблеми та помилки при укладанні і продовженні строків».

Метою заходу  стало   навчання та ознайомлення із земельним законодавством України селян Вознесенського району, у правових нормах, що регулюють питання, оренди земельних відношень.

Підвищення поінформованості учасників сходу з зазначених питань дозволило їм кваліфіковано надавати консультації сільським жителям та сприятиме їм у вирішенні земельних проблем  та захисті земельних прав.

Сход проводився для підвищення кваліфікації сільських голів, фермерів та пайовиків-орендодавців для представників більшості сіл Вознесенського району в питаннях законодавства, що регулюють питання оренди земельних відношень  

Захід ініціювала громадська організації «Агентство економічного розвитку», яка розповіла  про Проект  Агроінвест,  чим саме корисний ЦВЮП селянам, які володіють землею. Розповідалося про  правову допомогу та інформаційно-просвітницьку роботу - захист прав власності на землю, підвищення рівня обізнаності  селян, сприяння розумінню власниками паїв своїх прав, забезпеченні їхнього захисту».

Результатом таких заходів є, що представники  сільських рад, селяни пайовики та фермери в більшості сіл Вознесенського району Миколаївської області дізнаються про роботу наших ЦВЮП районі про правозахисну складову Проекту Агроїнвест, а також отримують знання в питаннях реєстрації прав на землю.  Колектив Вознесенського ЦВЮП роздає кожному з учасників об’яву про графік роботи  Центру.

Планується продовжувати роз’яснювальну роботу та одноденні семінари-тренінги кожного тижня по темам, які найбільше цікавлять селян Вознесенського району.

Вознесенський центр вторинних юридичних послуг
м. Вознесенськ, Миколаївської області
Адреса: Вознесенськ, ул. Пушкинская, 3, офис 35, 56500.
Запис за тел.: (05134) 3-22-50, 093-515-76-23 (менеджер), 099-7258849 (юрист)

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica