незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Для об'єднаних громад стратегічним є оновлення парку сільгосптехніки

Для об'єднаних громад стратегічним є оновлення парку сільгосптехніки

 

Невблаганні цифри констатують, що втрати врожаю в Україні через несвоєчасне збирання та застарілий і неоптимальний парк сільгосптехніки досягає вражаючих розмірів у 7-11 млн. тонн щорічно, що дорівнює більш ніж 120 тис. вагонів зерна. Це тільки «голі цифри» які, у свою чергу, підтверджують обґрунтованість визначення одним з пріоритетів шлях на забезпечення оновленим парком сільгосптехніки сільськогосподарських виробників. 

Саме це, у якості одних із пріоритетів, визначено як у програмі соціально-економічного розвитку (із змінами прийнятими у листопаді) так і розробленій довгостроковій стратегії розвитку Кочубеївської ОТГ.

Цю проблему було обрано однією з тем для обговорення під час проведення, у червні цього року, Балтійсько-Чорноморського міжнародного економічного форуму, що відбувся у Херсоні. Висвітлюючи проблему технічного оснащення Кочубеївських сільгоспвиробників, сільський голова Іван Дударь отримав вагомого однодумця та партнера в особі генерального директора Херсонського машинобудівного заводу Олександра Олійника (на фото). Серйозність намірів було закріплено підписанням меморандуму про співпрацю між Кочубеївською ОТГ та Херсонським машинобудівним заводом (екс-комбайновий). Саме з урахуванням досягнутих, та закріплених підписами, домовленостей робоча група експертів та представників Кочубеївської ОТГ відпрацьовувала відповідні розділи, згаданої вище, стратегії. Активно долучились до процесу підготовки «дорожньої карти» спільних дій і фахівці заводу.

Незважаючи на те, що попереду ще багато спільної роботи, пов’язаної, в тому числі, із детальним відпрацюванням механізмів реалізації, закладених у стратегії, завдань на технічне оновлення та укомплектування парку сільгосптехніки, певні висновки вже можна робити. Зокрема, як зазначає Олександр Олійник – «сільський голова Іван Іванович Дудар та його однодумці у Кочубеївській об’єднаній територіальній громаді, разом громадськими експертами, обрали абсолютно вірний шлях, спрямований на забезпечення місцевих сільгоспвиробників необхідної технікою та обладнанням. При цьому, враховуючи обмеженні можливості у фінансах як у сільської ради так і місцевих сільгоспвиробників, при наявних значних потребах у оновленні та доукомплектуванні технікою та обладнанням, ми підтвердили Іван Івановичу свою готовність надати допомогу у відпрацюванні лізингової моделі, спроможної забезпечити виконання визначених у Кочубеївці амбітних стратегічних планів. 

Ми розуміємо що йдемо на певні ризики, але при цьому не можемо залишитись осторонь не підтримавши реформаторські дії керівництва першої у Херсонській області об’єднаної сільської територіальної громади. В певній мірі, від успішної реалізація цієї моделі співпраці виробника сільгосптехніки та влади, яка опікується селом, залежить цілий сегмент реформування агропромислового комплексу України. На цей час майже відпрацьований алгоритм та покрокова карта дій, завдяки реалізації яких повинні бути мінімізовані ризики обох сторін по впровадженню проекту. 

Спільно з Кочубеївською ОТГ ми плануємо запропоновану «лізингову модель» зробити такою, щоб, у певній мірі, можна було розглянути декілька напрямків її використання. Крім зазначеного у стратегії розвитку громади шляху на створення власного комунального підприємства для надання послуг сільгоспвиробникам роботою техніки, яку планується придбати (аналог МТС) пропонується запустити механізм можливостей технічного оновлення для наявних у сільській раді фермерських господарств за допомогою Кочубеївської сільської ради. 

Тим самим закладаються механізми реалізації і пунктів стратегії, спрямованих на підтримку та розвиток малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць та забезпечення додаткових надходжень до сільського бюджету. Окремим пунктом нашої взаємодії з сільською владою відпрацьовується модель забезпечення сервісного обслуговування та ремонту отриманої техніки та обладнання»


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica