незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Українці проти парламентських піаністів

Українці проти парламентських піаністів

Як повідомила керівник громадської організації "Розвиток" Ганна Парфьонова, звернення підписало 69 херсонців. Далі його текст

ЗАЯВА

Ми, громадяни України, представники громадянського суспільства, вважаємо своїм обов’язком не залишатись байдужими щодо порушення Конституції України, норм права і моралі всіма громадянами нашої країни, але насамперед  представниками її влади.


Протягом десятиліть народні депутати демонстративно, нахабно і цинічно порушують Конституцію, голосуючи за відсутніх колег і фальсифікуючи цим самим волевиявлення виборців у діяльності законодавчого органу.

Ми послідовно відстоювали і будемо відстоювати право народу на справжній Парламент, який має бути взірцем і гарантом верховенства права та провідником до цивілізаційних стандартів.

Ми вітаємо народних обранців, які дослухалися до вимог громадськості і принципово обстоюють взяті зобов’язання щодо особистого голосування. Тільки після вирішення цієї проблеми чекаємо на кроки з реалізації програм розвитку країни. Оскільки немає сенсу ухвалювати навіть правильні рішення в неконституційний спосіб, роблячи їх нелегітимними з моменту ухвалення.

Ми вимагаємо від депутатів Верховної Ради зробити все, що в їх силах для забезпечення виконання норми Конституції України про особисте голосування. Зокрема досягнути відповідних політичних домовленостей і показати приклад дотримання слова, запровадити технічні засоби забезпечення особистого голосування, розмежувати час обговорення питань та голосування щодо них. А на перспективу – розробити, внести та ухвалити законопроект про внесення змін до Конституції України щодо ухвалення рішень (за незначним винятком) відносною більшістю за наявності відповідного кворуму, як це є у більшості європейських парламентів.

Ми закликаємо депутатів всіх рівнів бути гідними своєї місії – виправдовувати довіру виборців і вести нашу країну до кращого майбутнього шляхом правовладдя.

Заяву ініційовано Координаційною радою Громадянської Асамблеї України


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica