незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Громадська рада - за покращення якості перевезень в маршрутках

Громадська рада - за покращення якості перевезень в маршрутках

Уже вдруге переноситься засідання міськвиконкому, на якому повинно розглядатися болюче для херсонців питання підвищення тарифу на проїзд в маршрутках. Збіг? Навряд. Питання транспорту турбує не тільки громадськість, а й представників політичних партій. У мережі з'явилось звернення громадсько-політичного об'єднання "Українська громада Херсонщини" до міського голови та депутатів, підписане представниками херсонських осередків партій "Солідарність", "Громадянська позиція", "Самопоміч". Ми спитали думку голови міської Громадської ради Олександра Мошнягула, чому процес затягується та чи допоможе спільна заява громадськості та політиків нарешті покращити стан громадського транспорту та якість перевезень.

Олександр Мошнягул вважає, що засідання виконкому переносилося з політичних причин та озвучив позицію Громадської ради щодо сунозвісного рішення «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті м. Херсона»: рішення треба приймати, але за умови реформування галузі. Конкретні пропозиції були напрацьовані Громадської радою ще перед слуханнями з цього питання, з ними можна ознайомитись тут.

Сред першочергових вимог, які мають бути виконані пан Мошнягул назвав наступні:

Переведення автобусів з режиму маршрутного таксі в "звичайний режим": встановлення чіткого графіку, контроль та покарання перевізників, які його порушують, продовження роботи транспорту у вечірній період ;

Забезпечення всіх автобусів GPS-трекерами та створеня електронної диспетчерської;

Покращення санітарного стану в транспортних засобах, в тому числі усунення "маршрутного хамства";

Поступовий перехід до монетизації пільг (щоб пільговики отримували кошти або спеціальні квитки та самі обирали, яким транспортом вони будуть користуватися та скільки поїздок їм необхідно).

Звернення "Української громади Херсонщини", підписане представниками деяких політичних партій, на думку Олександра Дмитровича, свідчить про те, що й у громадськості, й у політиків немає довіри до міської влади та впевненості, що дійсно будуть якісь позитивні зміни в транспортній (та й будь-якій іншій) сфері.

Більше інформації - у відео коментарі. 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica