незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Більшість українців вважає, що борці із корупцією самі корумповані...

Більшість українців вважає, що борці із корупцією самі корумповані...

Іріна Бєкєшкіна. Фото Український Кризовий медіа центр61% українців вважають причиною незначних зрушень у боротьбі з корупцією те, що ті, хто має з нею боротися, самі корумповані – соцопитування. 91% українців вважають корупцію серйозною проблемою; 61% переконані, що це «найбільш серйозна проблема, яка заважає розвитку держави». Лише 5% вважають, що проблема корупції не надто серйозна або надумана. 
Такі результати соціологічного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова - повідомляє Український кризовий медіа центр.

«На запитання, чому такі незначні результати боротьби з корупцією, 61% опитаних назвали причиною те, що ті, хто має боротися з корупцією, самі є корумпованими. Понад 38% кажуть, що причина – те, що корупція майже завжди залишається безкарною майже завжди; 31% – що «немає сильної руки, яка наведе лад», – розповів Андрій Сухарина, політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, під час презентації результатів соцопитування в Українському кризовому медіа-центрі.


55% респондентів вважають, що для дієвої боротьби з корупцією потрібно жорстко карати причетних до корупції. 28% відповіли, що допоможе усунення корупційних ризиків через прийняття відповідного законодавства; 12% – що необхідно змінювати ставлення суспільства, привчаючи не давати хабарі і повідомляти про корупцію. «Громадяни усвідомлюють, що корупцію неможливо подолати лише зусиллями влади – так відповіли 61%. Невеликі відмінності є лише на Півдні – відсоток людей, які відповіли, що якби влада хотіла, то могла б це зробити, там трохи більший», – зазначив Андрій Сухарина.
78% українців вважають, що хабарі не можна виправдати, якщо мова йде про питання суспільного значення. Водночас, 17%  готові виправдати корупційні дії заради блага своєї родини.

38% опитаних вважають, що корупція є рисою ментальності українців. Таку відповідь частіше давали респонденти молодшого віку. Не погоджуються з таким твердженням 46%.


Опитування проводили Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічна служба Центру Разумкова з 16 по 22 серпня 2018 року по всій території України, окрім тимчасово окупованих. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.



Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica