незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » "Новий день" про проблеми з окружними судами на Херсонщині

"Новий день" про проблеми з окружними судами на Херсонщині

судова реформа
Про ситуацію із судовою реформою на Херсонщині пише Олександр Пітоєв в статті "Окружні суди на Херсонщині так і не запрацювали", яка була опублікована в газеті "Новий день". 

Одразу два суди офіційно зареєстровані зараз у Генічеську. Як вказано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, це – звичний всім районний суд, що майже два роки перебуває в стані ліквідації і створений тоді ж Генічеський окружний суд. Проте останній судочинством поки не займається.

У схожій ситуації опинились Бериславський районний, Каховський міськрайонний, Новокаховський міський та чимало інших місцевих судів на Херсонщині. Пов’язано це з тим, що розпочата ще в 2017 році судова реформа в Україні затягнулася, а реорганізація місцевих судів досі так і не відбулася.

Згідно указів Президента України від 29 грудня 2017 року, на Херсонщині мають утворити 9 окружних судів. 
До Великолепетиського на правах філій мають увійти Верхньорогачицький, Горностаївський та Нижньосірогозький районні суди. Великоолександрівський окружний суд діятиме також на території Високопільського і Нововоронцовського районів.

Генічеський окружний суд включатиме, крім Генічеського районного, реорганізовані Іванівський і Новотроїцький районні суди. Голопристанський окружний має об’єднатися з досі не перейменованим Цюрупинським районним судом, розташованим в Олешках. Каховський матиме філію в Чаплинці. Новокаховський окружний суд буде з філією у Бериславі, а Скадовський матиме її в Каланчаку.

Ліквідують і Білозерський районний та Херсонський міський суди. Замість них мають утворити Білозерський окружний суд та Окружний суд міста Херсона.

Після ліквідації міських та районних судів усіх суддів повинні призначити до нових окружних судів. Проте коли це станеться ніхто не знає. Але до завершення реорганізації свої повноваження мають здійснювати звичайні місцеві суди.



Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica