незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Матеріали за 22.05.2024

Чорнобаївський хаб допомоги родинам з дітьми надолужує шкільну успішність


Родина братів Владислава та Артема, 11 та 13 років, з початку повномасштабної війни проживає у Чорнобаївській громаді. Понад девʼять місяців діти взагалі не навчалися. Поступово шкільні заняття почали відновлювати, але лише в онлайн форматі через небезпеку обстрілів.
Детальніше

Одна історія родини: Херсонський хаб запалює ліхтарики надії

Вові 13 років, він приходить до Херсонського хабу з моменту його відкриття. Хлопець каже, що “хаб дає йому радість”.  
До повномасштабної війни Вова був активним хлопцем, займався в гуртках, полюбляв моделювання, але у лютому 2022 року хлопець замкнувся, ні з ким не хотів спілкуватися. Аби підтримати Вову, його мама почала шукати місця, де хлопець міг би зустрічатися з однолітками.
Детальніше

Родина з Дар’ївської громади – постійні відвідувачі хабу допомоги родинам з дітьми

Мама Тетяна з двома дітьми, Софією та Павлом, регулярно відвідують сільській хаб у Дарʼївській громаді: беруть участь у групових заходах та квестах, а також займаються арттерапією. Олена, психологиня хабу,  щиро ділиться результатами родини. 
“Саме робота руками розслабляє внутрішній стан  дітей та дорослих, відволікає від важких думок та заспокоює. Софія та Павло – наші постійні та активні відвідувачі, але так було не завжди”, – каже Олена.  


Детальніше

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica