незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Херсонців запрошують до участі у поетичному вернісажі «Троянди й виноград»

Херсонців запрошують до участі у поетичному вернісажі «Троянди й виноград»

11 квітня в агенції УНІАН відбулась презентація Всеукраїнського поетичного вернісажу «Троянди й виноград» імені Максима Рильського.  До участі запрошуються поети-аматори з усіх куточків країни.
Про це повідомляється на сайті Херсонської міськради.
Поетичний аматорський марафон триватиме майже півроку – по вересень включно. Після чого журі (у складі якого  Борис Олійник, Іван Драч, Микола Луків, Петро Засенко, Володимир Бутко, Станіслав Шевченко, Вікторія Колесник і Максим Рильський) визначать  до 12 лауреатів конкурсу, яких запросять до Києва на літературно-мистецький вечір урочистої церемонії вшанування, на якому гості  читатимуть свої вірші, отримають дипломи та почесні відзнаки  – кришталеві троянди.

Це вже четвертий подібний конкурс імені Максима Рильського для  поетів-аматорів країни. Перші три відбувалися в 2006, 2008 та в 2012 роках. Як і в попередні роки, організаторами Вернісажу-2017 виступили родинний фонд Максима Рильського, Український фонд культури та Київський літературно-меморіальний музей М.Т. Рильського за підтримки корпорації «Еталон».

За Положенням конкурсу, передбачено чотири номінації: патріотична лірика, філософська лірика, інтимна лірика, пейзажна лірика. Від кожного учасника організатори чекають один або кілька віршів (бажано, один з них – сонет) у друкованому вигляді загальним обсягом до 150 рядків. Усі твори необхідно надсилати на адресу музею М. Рильського ( 03039, Київ-39, вул. Максима Рильського,7) з поміткою «Поетичний вернісаж». Кінцевий термін надсилання робі - 25 вересня (за поштовим штемпелем). Учасники конкурсу мають визначити та назвати номінацію свого твору, а також надати основні дані про себе – ПІБ,  повна адреса-, контакт. тел., вік, освіта, місце роботи, посада.

Надіслані твори не рецензуються та не повертаються.

Троє представників Херсонщини – Василь Піддубняк, Анатолій Марущак та Людмила Степаненко - були лауреатами попередніх конкурсів.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica