незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Лідери кримських татар засуджують порушення прав людини в Україні

Лідери кримських татар засуджують порушення прав людини в Україні

В середу лідери кримських татар Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз обговорили з депутатами Європарламенту питання порушення прав людини в Україні та результативність заходів, вжитих ЄС.  

Заступники голови Меджлісу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз взяли участь у слуханням підкомітету з питань прав людини ЄС. Під час слухань вони засудили ситуацію на територіях, які анексувала Росія. Тут українські громадяни стають жертвами політичних арестів, фіктивних судових процесів та довгих термінів ув’язнення з боку російської влади.
“Щодня людей викрадають, викрадення є нормою”, - пояснив Чийгоз. Він додав, що ця ситуація “нагадує 1944 рік, коли нас переслідували в Криму”, а також назвав Росію “терористичною державою”. 
Нагадаємо: Меджліс - це орган управління кримських татар, заборонений російською владою. Російські суди засудили обидвох лідерів Меджлісу до позбавлення волі за те, що вони виступили проти окупації Криму. Їх звільнили в жовтні 2017 року.
 
Під час слухань було презентовано звіт “Права людини в Україні та відповідь ЄС, зокрема відповідні заходи Європейського Парламенту”. Автори дослідження Наріне Газарян та Андраш Рач пропонують обумовити надання європейської фінансової допомоги Україні відповідно до Угоди про асоціацію забезпеченням прав людини.

Європейський Парламент та його підкомітет продовжать слідкувати за ситуацією в Україні, сказали депутати Європарламенту. Вони вкотре зазначили, що санкції ЄС проти Росії будуть й далі присутні до досягнення стабільного політичного вирішення конфлікту на сході України та виконання всіх відповідних умов. Представники підкомітету планують відвідати Комітет парламенту України з питань прав людини.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica