незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Держава не має коштів на підтримку суднобудування - Максим Нефьодов

Держава не має коштів на підтримку суднобудування - Максим Нефьодов

Держава не має коштів на підтримку суднобудування зазначив заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов у ході зустрічі із херсонськими журналістами.

У ході прес-туру, який був організований Українським кризовим медіа центром для представників ЗМІ Донецької, Одеської та Херсонської областей заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов розповів про масштабні плани приватизації державних підприємств. Він розповів, що щороку банкрутує більше двохсот державних підприємств. Що для держави більшість державних підприємств є тягарем.
"Це далеко не золото, не скарби, якими володіє держава. Все найбільш цінне було продано у 90-ті за безцінь. Тепер залишилися складні старі радянські активи, які навіть продати буде важко" - сказав Максим Нефьодов.
Він розказав, що його команда провела серйозну системну роботу. Вони проаналізували й розділили державні підприємства на три великі групи, назвавши це "Triage Sieve" по аналогії із протоколом сортування поранених на полі боя, який діє у західних арміях.
За цим протоколом поранені відразу розділяються на три групи. Перша група (Immediate) - тяжко поранені, їм потрібна невідкладна допомога. Друга група (Delayed), тобто ті, що потребують термінової допомоги - тяжкопоранені, але їхня життя поки що не під загрозою. Третя група (Minor), ті, що можуть пересуватися самостійно. 
До останньої групи належить 15 стратегічних підприємств. Вони будуть знаходитися у державній власності. А першу групу будуть намагатися якнайскоріше виставити на торги.

На запитання чи буде інвестуватися підтримка суднобудування, галузь, яка є однією з найважливіших у Херсоні, Заступник Міністра відповів, що держава не повинна цим займатися. 
Найголовніше це тому, що держава не має коштів та якісних менеджерів. "Раніше вважалося, що держава є гігантом, який має гроші, тепер це не так. Всі гроші держави - є вашими. Це - ваші податки. За всіма опитуваннями громадяни не довіряють владі та службовцям. Так чому ж якщо ви не довіряєте чиновникам, чому ви готові віддати їм свої гроші, щоб вони цими грошима управлялися?" - риторично запитав присутніх Максим Нефьодов. 
Єдине, куди розумно інвестувати державі гроші - це інфраструктурні проекти, зокрема, будування шляхів - додав чиновник.

Нагадаємо, що у Херсоні діє державне підприємство суднобудівний завод "Палада", який наприкінці 2000-х років був виставлений у список для приватизації. Пізніше, після початку російсько-української війни завод, який ще кілька років майже нічого не виробляв, став отримувати оборонні замовлення й за два роки покрив сім мільйонів боргів по зарплатні. Восени 2017 року "Палада" випустила композитний док. 
Завод входить до Державного концерну "Укроборонпром".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica