незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Пісок з Чорногорії влада визнала токсичним - ХОДА

Пісок з Чорногорії влада визнала токсичним - ХОДА

На сьогоднішній день вже є результати експертиз щодо встановлення екологічної безпеки піску, ввезеного на територію Херсонського торговельного морського порту з Чорногорії - повідомив голова ОДА Юрій Гусєв на ранковій зустрічі зі ЗМІ.

«Ми ведемо плідну співпрацю з міністром енергетики та екології Олексієм Оржелем. За висновками Міністерства Чорногорія порушила Базельську конвенцію», - зазначив голова ОДА.
У конвенції передбачено заходи з погодження і умови транскордонних перевезень небезпечних та інших відходів.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності за ввезення на територію Херсонський морський торговельний порт піску притягнуто керівників та відповідальних осіб, подано 7 позовів до суду щодо припинення експлуатації закладів або приміщень.

Крім того, під час робочого візиту на Херсонщину питання контролю процесу розслідування ситуації з чорногорським піском порушив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков. За його словами, єдиним варіантом стосовно повернення піску є офіційне звернення до Чорногорії з боку Міністерства закордонних справ України.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica