незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » У Херсоні другий день протестують проти тарифів. Сьогодні - біля "Херсонгазу"

У Херсоні другий день протестують проти тарифів. Сьогодні - біля "Херсонгазу"

У Херсоні біля Херсонгазу відбувся мітинг, під час якого учасники протестували проти підвищення тарифів на газ. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. Під час акції відомий херсонський громадський активіст Олександр Базілєв оголосив текст звернення «Народне волевиявлення»

У зверненні, яке підписували учасники акції, зокрема, йдеться про вимогу заборонити прямі та приховані форми стягнення з жителів населених пунктів сплати за національні багатства українського народу. Під час акції звучали заклики змусити владу дотримуватися Конституції України.

На мітинг прийшли не більше трьох десятків людей, тут також були присутні поліцейські та журналісти. Люди не тримали у руках плакатів, проте невеликі плакати були наклеєні поряд на паркані.

Під час мітингу прозвучала пропозиція організувати наступну акцію перед будівлею облдержадміністрації. Люди вимагали провести позачергову сесію облради для вирішення тарифного питання. Наступним кроком, у разі не вирішення проблеми, мають бути, як зазначали мітингувальники, політичні вимоги, відставка Кабміну.

Олександр Базілєв повідомив, що акція, яка відбулася біля "Херсонгазу" є частиною всеукраїнської акції, які зараз відбуваються по багатьом містам біля офісів облгазів.

Після завершення акції, прес-служба АТ "Херсонгаз" розповсюдила заяву, в якій звернулася до організаторів мітингу та запросила до діалогу. Цитуемо Заяву газової компанії:
"АТ "Херсонгаз" запрошує організаторів несанкціонованого мітингу 11.01.2021 та засоби масової інформації до конструктивного діалогу.
На жаль, пропозицій, зауважень, питань або організаторів заходу сьогодні не було. АТ Херсонгаз дуже стурбований ситуацією, коли під час посиленого карантину споживачами маніпулюють чиїсь амбіції або політичні ігри.
Акціонерне товариство просить не організовувати несанкціонованих мітингів у період карантину, створюючи натовп та наражаючи людей на небезпеку, а також не перекривати проїзд для службового автотранспорту та аварійних машин АТ Херсонгаз.
Для визначення зручного часу та дати спільної зустрічі просимо повідомити за телефоном 32-76-27".

Зауважимо, що в Україні немає такого правового поняття, як "несанкціонований мітинг".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica