незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Окупанти знову будуть примушувати херсонців з окупованих територій брати участь в так званому голосуванні

Окупанти знову будуть примушувати херсонців з окупованих територій брати участь в так званому голосуванні

Обласна "ізбіратєльная" комісія, яку створили окупанти на тимчасово захоплених територіях Херсонської області 16 січня на своєму засіданні ухвалила рішення про те, що брати участь в так званому голосуванні на "виборах" президента рф путіна будуть вимушені всі, хто перебуває на лівому березі в незалежності від того чи є він "громадянином" росії, чи таким громадянином не є. 
"Комісія" ухвалила, що бюлетені під час голосування за путіна в.в. будуть видаватися мешканцям Херсонської області на підставі будь-якого документа, який посвідчує особу голосуючого. Це може бути паспорт громадянина рф, паспорт громадянина України або будь-який інший документ, що посвідчує особу й який був виданий або російською владою або владою України. Єдиною умовою повинно бути підтвердження, що людина зареєстрований на території Херсонської області.
Таким чином, російські окупанти продовжили свою абсурдну практику, за якою вони не тільки примушують мешканців окупованої ними території голосувати на так званих "виборах", але й примушувати це робити й тих людей, які не вважають себе громадянами росії або людей без громадянства.
Подібні кроки вказують на те, що окупанти не можуть завершити паспортизацію жителів окупованої частини області.
Нагадаємо, що на території російської федерації розпочалася кампанія по виборам президента цієї країни. Так зване голосування  відбудеться 15, 16 та 17 березня 2024 року. На сьогодні заявили про своє бажання взяти участь в цих виборах одинадцять осіб, з яких восьмеро представники політичних партій, три - самовисуванці. На даному етапі кандидати збирають підписи виборців на свою підтримку.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica