незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Депутати та городяни захищали сьогодні Скадовського мера

Депутати та городяни захищали сьогодні Скадовського мера

Мітинг на захист Олександра Яковлєва. Херсон. 20 лютого 2018 р. Фото Тараса Бузака 
Сьогодні на порозі Апеляційного суду Херсонської області відбувся мітинг на захист Скадовського міського голови Олександра Яковлєва, який наприкінці минулого року був відсторонений на рік від виконання своїх обов'язків за адмінправопорушення, що пов'язані із корупцією. На його захист прибули біля сотні скадовчан, херсонців та приїхали відразу п'ять народних депутатів. Це голова фракції Олег Березюк, віце-спікер Оксана Сироїд, народні депутати Тетяна Острікова, Ірина Подоляк та Андрій Журжій. Хоча кількість присутність на акції солідарності за різними оцінками була різною. Сам Олександр Яковлєв нарахував більше 120 учасників, а кореспондент "Гривна. Новий формат" - три десятки. Але кількість учасників є неважливою, головне, що люди приїхали та підтримали свого міського голову.
Люди тримали плакати "Яковлєв - наш мер", "Кому заважає Яковлєв?", "Скадовчани підтримують Яковлєва", "Шановні судді - поверніть довіру до суду". Та інші.

Мітинг на захист Олександра Яковлєва. Херсон. 20 лютого 2018 р. Фото Тараса Бузака 
Як зазначив під час імпровізованої прес-конференції Олександр Яковлєв заявив, що йому дає надію на успіх у цій боротьбі підтримка городян та факти по те, що в його діях не має ні злочину, ні конфлікту інтересів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суд над Скадовським міським головою. Акт п'ятий й не останній"

На запитання журналіста кому вигідно рішення про його відсторонення міський голова відповів: "Вигідно тим, хто хоче повернення до тих порядків, які були до мене, щоб мер був виконувачем сторонньої волі"

Мітинг на захист Олександра Яковлєва. Херсон. 20 лютого 2018 р. Фото Тараса Бузака 
На підтримку Олександра Яковлєва також виступили прибулі з Києва народні депутати. Так, заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд подякувала кожному, хто прийшов на захист свого міського голови та за своє право управляти рідним містом.
Депутатка назвала те, що відбувається у Скадовську свавіллям та спробою знищити місцеве самоврядування. Вона вважає, що головна мета відсторонення міського голови: "знищити свободу, бо без громади та місцевого самоврядування не буде. Це буде тиранія, деспотія, а не вільна держава".
О.Сироїд впевнена, що городяни повинні не лише вибирати, а й захищати тих, кого обирають.
Мітинг на захист Олександра Яковлєва. Херсон. 20 лютого 2018 р. Фото Тараса Бузака  
У своєму виступі народний депутат Олег Березюк сказав: "Хочемо бути вільними - мусимо бути сильними!. Тому в цій справі стоятимемо до кінця. Хочу усім подякувати за цю підтримку - вона дійсно необхідна".
Мітинг на захист Скадовського міського голови Олександра Яковлєва. Херсон. 20.02.18. Фото Тараса БузакаЯк відомо, Скадовський районний суд 28 грудня своїм рішенням відсторонив на рік Олександра Яковлєва з посади Скадовського міського голови за два корупційні адміністративні правопорушення, що пов'язані із конфліктом інтересів (голосування за рішення міської ради, яким міський голова отримав грошову винагороду та за покупку канцтоварів у магазині дружини О.Яковлєва). Це рішення викликало бурхливі акції протесту в Скадовську з боку городян.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica