незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Партія "Слуга народу" виконала власну обіцянку: в Херсоні роздають партійну газету

Партія "Слуга народу" виконала власну обіцянку: в Херсоні роздають партійну газету

У Херсоні роздають газету "Слуга народу"

В Херсоні почали роздавати газету "Слуга народу" загальнополітичне видання однойменної партії, про випуск якої говорилося в лютому на з'їзді цієї партії. Як повідомив помічник народного депутата Павла Павліша Рoман Завгoрoдній, газету можна отримати в п'яти точках: у партійному офісі та депутатській приймальні Павла Павліша, а також в трьох кав'ярнях...
Роман Завгородній радить поквапитися за друкованим словом правлячої партії, бо наклад першого випуску газети обмежений.


Друкуємо допис Романа: «Дo Херсoну прибув перший тираж газети партії "Слуга Нарoду". Загальнoпoлітичне видання №1, в якoму ви дізнаєтесь:
- Прo перші підсумки ЗЕ!КOМАНДИ та, щo фракції «Слуга нарoду» вдалoсь зрoбити за піврoку при владі і чoму не вдалoся більше?
- Прo здoбутки та рекoрди фракції.
- Інтерв’ю з гoлoвoю партії Oлександром Кoрнієнкoм та багатo чoгo цікавoгo.

Примірники газети мoжливo oтримати за наступними адресами:

- Приймальня нарoднoгo депутата України Павла Павліша. Прoспект Ушакoва 47, кабінет 115
- Oфіс представництва Слуга Нарoду - Кoманда Зеленськoгo у Херсoні та Криму Прoспект Ушакoва 16а
- Кав’ярня «Bristot» вул. Ушакoва 30/1
- Кав’ярня «Bristot» вул. Чoрнoмoрська 6
- Кав’ярня «Кoфеин» вул. Декабристів 8
Пoспішіть Тираж oбмежений».


Партія "Слуга народу" є своєрідним феноменом політичного життя країни в цілому та нашої області зокрема. Ця партія не створивши жодного місцевого осередку, перемогла на виборах у всій країні. Зокрема, в Херсонській області за неї проголосувало 49,71% виборців. Слуги отримали 179046 голосів. Для порівняння, на другому місці опинилися Опозиційна платформа "За життя", за яку проголосувало 64739 виборців (17,97%), на третьому - "Європейська солідарність" (колишній Блок Петра Порошенка "Солідарність"), за яку проголосувало 21641 виборців (6%).
На позачергових парламентських виборах 2014 року перше місце отримав Блок Петра Порошенка "Солідарність", за який проголосувало 76 889 виборців (22,26%). Переможець на парламентських виборах 2012 року Партія регіонів у 2012 році, активно застосувавши адміністративний ресурс, змогла мобілізувати на свою користь лише 126 055 голосів виборців або 29.34% від тих, хто взяв участь у голосуванні.
Й, навіть, в далекому 2007 році, на тодішніх позачергових парламентських виборах, тодішній переможець виборів в Херсонській області Партія Регіонів змогла отримати 213996 голосів, тобто більше, ніж "Слуга народу" в 2019 році, але той результат був все одно у відсотках до тих, хто взяв участь у голосуванні, менший ніж у переможця 2019 році -  43,23% голосів.
В ті роки участь у виборах брала більша кількість виборців, але за переможців голосувало у відсотках менше.
Так, у 2006 році Партія Регіонів отримала 39,14% голосів. У 2002 році тодішні переможці на Херсонщині Комуністична партія України отримала кількісно більше ніж "Слуга Народу" (189 575 голосів), але це було лише 31,59% голосів. Й на перших партійних виборах 1998 року тодішні переможці у відсотках отримали менше, ніж віртуальна "Слуга народу" в 2019 році - 34,34%, хоча тоді Херсонська область була однією із базових областей для комуністів та входила в так званий червоний пояс, а місцеві осередки КПУ діяли не тільки у всіх районах, а й у багатьох сільських та селищних громадах області.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica