незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Укриття та тепло: головні теми зустрічі влади з представниками ОСББ

Укриття та тепло: головні теми зустрічі влади з представниками ОСББ


Проблеми безпеки та борги за тепло стали головними темами зустрічі керівництва Херсонської міської військової адміністрації та керівниками об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Центрального району міста Херсона. 
Міська влада системно готує підвали багатоквартирних будинків під простіші укриття. У громаді триває обстеження і інвентаризація підвальних приміщень. Спеціальна комісія визначає, які з них можна використовувати як найпростіші укриття, а які – ні. У разі, якщо комісія визнає підвальне приміщення таким, що відповідає вимогам найпростішого укриття, то там одразу розпочинаються ремонтні роботи. Головне, що й після поліпшення безпекової ситуації в місті, ці приміщення залишаться захисними спорудами. Безпека ще довго залишатиметься базовою потребою херсонців. 
В ході розмови з’ясувалося, що на перешкоді підготовки укриттів стала те, що деякі підвальні приміщення знаходяться в оренді. Керівник ХМВА Р.Мрочко поінформував, що представники ОСББ необхідно розірвати угоди з орендарями для безперешкодного доступу влади для обладнання укриттів. 
Голова адміністрації ще раз нагадав, що голи ОСББ повинні забезпечити вільний доступ до найпростіших укриттів усім, кому знадобиться прихиститись там під час обстрілів. 
«Була інформація, що у момент ворожої атаки люди не могли потрапити до облаштованого найпростішого укриття, бо на ньому був замок. Це не припустимо, тому будемо далі проводити роботу з мешканцями будинків та керівниками чи відповідальними особами ОСББ» - заявив Р.Мрочко.
До участі з головами ОСББ також були запрошені представники теплопостачальних підприємств - Херсонської ТЕЦ та "Херсонтеплоенерго" для налагодження комунікації зі споживачами їхніх послуг.
На 9 січня містяни заборгували комунальному підприємству "Херсонтеплоенерго" Херсонської міської ради за спожиту послугу з централізованого теплопостачання майже 400 млн грн. 
У свою чергу заборгованість підприємства за спожиті енергоносії становить понад 405 млн грн, у зв’язку з чим "Херсонтеплоенерго" не могло розраховуватись із енергопостачальними компаніями. 
Розуміючи проблеми, з якими зараз зіткнулись містяни через російську агресію, - скрутне матеріальне становище, постійні ворожі обстріли, Херсонська міська військова адміністрація фінансово підтримала комунальне підприємство, що дало можливість погасити частину заборгованості за минулі періоди на суму 137,7 млн грн. 
Якби цього не було зроблено, Херсон не отримав би ліміти на газ і залишився б взимку без теплозабезпечення взагалі. Прийняті рішення дозволили у надскладний для громади період розпочати опалювальний сезон і подати тепло у домівки містян. 
Такі зустрічі проводитимуться регулярно, бо вони дають позитивний ефект у налагодженні конструктивного діалогу з жителями громади – повідомили в ХМВА.


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica