незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » У Генічеську скандал на тлі святкування Водохреща

У Генічеську скандал на тлі святкування Водохреща

Пінаєв окунається у морі
В Генічеському публічному просторі розгорівся релігійний скандал. Колишній Генічеський міський голова Олександр Пінаєв написав публічний донос на місцевого священника. Про це повідомило видання Район.Генічеськ.
Олександр Пінаєв, який запам’ятався, що будучи міським головою від правлячої партії регіонів, отримав вотум недовіри від прорегіональної більшості. Він у свій час встиг побувати не тільки членом партії Регіонів, а й депутатом від «Лівої опозиції». На самому початку окупації виступив з публічною заявою до містян скоритися російським агресорам. Зараз Пінаєв очолює юридичний відділ в так званому Генічеському муніципальному окрузі.
Днями цей колаборант у своєму телеграм-каналі оприлюднив публічний донос на митрополита Новокаховського та Генічеського УПЦ Філарета (Звєрєва). Олександр Пінаєв звинуватив Філарета у тому, що той бойкотує заходи російських окупантів та «краде» релігійні свята у «російських православних людей». Пінаєв закликав керівництво Російської православної церкви взяти Новокаховську та Генічеську єпархію УПЦ під «свій омофор».
 
У своїх висловлюваннях, в притаманній йому істеричній та агресивній манері, Олександр Пінаєв намагається звинуватити Філарета, що він зірвав в Генічеську громадське «окунання» в «Іордан» - в Азовське море.
Морське купаніє  очікувалися на день святкування Хрещення Господнього, і, за висловами Пінаєва,  перешкодою цьому стало відсутнє благословення від Владики Новокаховського і Геничеського Філарета. Колаборант висловлює претензії до церковного керівництва, порівнюючи подібні заходи в інших регіонах і заявив, що Філарет є «ждуном». Й на останок повідомив, що Митрополит не має російського паспорту.
На думку видання «Район. Генічеськ» відсутність публічного морського купання на Водохрещу сталося не через позицію Філарета, а через страх місцевого керівництва окупантів взяти участь в такому заході.
Зазвичай, при масових гуляннях на Хрещення, - пише видання, - право окунутися першими, традиційно, отримувало місцеве керівництво. Така традиція, особливо в Генічеську, була завжди.
Гауляйтер Володимир Сальдо та його найближче оточення розуміють, що таємно такий захід провести було би не можливо, тож, дату і час всі знали би заздалегідь. Не взяти участь у таких заходах вони також не змогли би, бо пропагандистські ЗМІ не оминули би увагою такий захід. Тому Сальдо ніколи б не пішов на такий ризик, навіть розуміючи, що на заході було би «прикриття» з цивільного населення. Тому, з великою вірогідністю, такий захід скасувало саме окупаційне керівництво, через безпекові фактори – резюмує видання.



Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica