незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Життя продовжується попри війну: херсонський хаб підсилює допомогу дітям

Життя продовжується попри війну: херсонський хаб підсилює допомогу дітям

Херсонський хаб для надання психосоціальної підтримки батькам та дітям розпочав свою роботу. В часи прифронтового положення нашого міста родини, постраждалі внаслідок війни, можуть отримати тут різноманітну допомогу. 

У хабі облаштоване просторе приміщення для роботи з родинами, де відвідувачам пропонують послуги з підтримки психічного здоров'я та психосоціальної допомоги. У центрі працюють соціальний працівник, психолог, логопед та адміністратор. 

Задача хаба – надати основні інтегровані послуги, підсилити систему захисту дітей та існуючі служби надання соціальних послуг, заповнюючи критичні прогалини. 

У хабі відвідувачі знайдуть:

•    Психосоціальну підтримку дітей: ігрові та спортивні заходи, арттерапію, заняття з мінної безпеки, групові та індивідуальні консультації

•    Соціальний супровід родин (кейс-менеджмент) 

•    Перенаправлення на доступні соціальні, медичні та інші послуги

•    Батьківський клуб з позитивного виховання (лекції та тренінги)

•    Послуги логопеда

Наразі хаб працює в Херсоні, відкриття ще трьох просторів очікується у селах Надеждівка, Лиманець та Чорнобаївка. Хаб функціонує в межах спільного проєкту ХОЦ “Успішна жінка” та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади.

Ірина – соціальна працівниця херсонського хабу, з початку війни вона координує діяльність центру гуманітарної та психосоціальної підтримки для сімей з дітьми. Ключовим завданням роботи простору Ірина вважає стабілізацію емоційного стану дитини.  “Дітям потрібне спілкування, потрібно їх витягувати зі страхів та переживань. Необхідно вкладати всі свої сили у формування їхньої особистості та створення навичок спілкування дітей між собою”, – каже Ірина. 
У хабі працює додатковий простір – майстерня “Сам собі дизайнер”, де діти можуть брати участь у творчих заняттях з елементами арттерапії.  Напередодні нового року фахівці хабу провели низку групових заходів для дітей з батьками, аби подарувати родинам святковий настрій. Тим часом закінчується облаштування додаткового приміщення в укритті, аби не переривати заняття навіть під час повітряної тривоги. 
У межах проєкту ХОЦ “Успішна жінка” також співпрацює з міською владою Херсона, яка надала приміщення для хабу, а також громадською організацією “Об’єднані любов’ю до дітей" та Херсонським міським центром “З любов’ю до дітей”, який опікується 3 460 родинами, які вже можуть отримати психосоціальну допомогу у хабі.  
 
З питань роботи хаба ви можете звернутися за телефоном: соціальний працівник хабу,  Ірина, +38 095 749 96 33 

Галина Бахматова 
 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica