незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Культура » Сільрада подала до суду на монастир за захоплення громадської землі

Сільрада подала до суду на монастир за захоплення громадської землі

Монастир. Фото газети  

Позов до суду на дії керівництва Свято-Григорівського Бізюкового чоловічого монастиря УПЦ Московського патріархату готує Червономаяцька сільрада Бериславського району. “На сесії сільради у березні було вирішено судитися з ними через зведення навколо монастиря мурованого паркану, що відгородив майже сім гектарів землі нашої територіальної громади. Зараз ми наймаємо адвоката і скоро почнемо процес”, — розповів сільський голова Олександр Вороний, йдеться в статті Олега Батуріна "Село судитиметься з монастирем" в газеті "Новий день"
Масивні мури стали будувати кілька років тому біля дитячого майданчика в Червономаяцькому дитсадку. Ось так виглядає зараз дитячий майданчик:
Фото із офіційного монастирського сайту 
Але це було лише одним із проявів конфліктів, який, за інформацією газети, виник між монастирем і місцевими жителями ще у 2002 році після надання сільрадою земельної ділянки під монастирськими забудовами площею 2,135 га в оренду на 49 років зі звільненням від сплати орендної плати.
Мури будують повним ходом. Фото із офіційного монастирського сайту 
Незадоволенні сільською радою й в монастирі. 
За словами намісника монастиря архімандрита Феодосія (Петруся), і самі селяни, і сільська влада цілеспрямовано, протягом багатьох десятиліть знищувала монастирський комплекс. Місцеві зруйнували навіть кладовище, побудувавши на місці могил футбольне поле і школу. Відкидає намісник і звинувачення у знищенні історичних будівель, а необхідність зведення високого паркану пояснює питаннями безпеки для дорослих і дітей, які гуляють навколо.
Кам'яний мур. Фото із офіційного монастирського сайту 
На офіційному сайті монастиря виставили фото кам'яного мура та інформацію, що станом на 5 квітня "по Божій милості уже відновлено 140 м монастирської огорожі, яку зруйнували комуністи-богоборці. На-жаль їх потомки всіляко намагаються перешкодити відбудові монастиря. Вони ніяк не хочуть зрозуміти, що воювати проти Бога - це воювати проти себе. Ми віримо, що по великій милості Божій, наша свята обитель буде відроджена".
Фото із офіційного монастирського сайту
Фото із офіційного монастирського сайту 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica