незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Голосування в об'єднаних громадах йде спокійно

Голосування в об'єднаних громадах йде спокійно

Така вона агітація на заборах 

18 грудня - день голосування на перших виборах в семи об'єднаних громадах: Гладківській, Великокопанівській, Зеленопідській, Тавричанській, Чаплинській, Григорівській та Мирненській.

За повідомленням журналістів газети ХОО КВУ «Вільний вибір», голосування відбувається спокійно. Є незначні процедурні порушення, але члени комісії станом на середину дня виправляють зауваження спостерігачів та суб’єктів виборчого процесу. Наприклад, є спроби проголосувати без паспортів. Іноді в кабінку намагаються пройти по кілька громадян. Комісія ці спроби із боку виборців категорично забороняє.

В Гладківській об’єднаній громаді зафіксовані агітаційних листівки на кількох стовбах та біля магазиніу без вихідних відомостей. Одна з листівок - скан відповідної сторінки в соціальних мережах із "правдою" про одного із кандидатів. Це відповідь про те, що Інтернету в селах немає. Є. Й кандидати на сільських виборах його активно використовують у своїй політичній боротьбі. Хоча, Інтернету все ж таки малувато, тому місцеві політтехнологі вивішують інформацію з Інтернету ще й поруч із магазинов, щоб охопити всі цільові групи. 

У Великих Копанях заступник голови комісії підписав кілька пустих бланків протокол про підрахунок голосів. Після того, як спостерігачі розповіли про кримінальну відповідальність за подібні дії, комісія, за інформацією нашего кореспондента, відразу погасила відповідні протоколи та склала про цей факт акт.

На дванадцяту годину явка виборців є невисокою. В Мирнинській громаді проголосувало 1003 виборця з 3210. Це склало 31% й найбільшу поки що кількість проголосувавших в області. По 28% виборців проголосувало в Зеленопідській громаді ( 914 виборців з 3218) та в Тавричанській (950 виборців з 3346, які є в списку). В Григорівській –22% (757 виборців з 3440).

В Гладковській громаді проголосувало 626 виборців з 3638 або 17%. в Чаплинській – 1987 з 12617 або 16%,.  В Великих Копанях проголосувало 859 виборців або 15,6% виборців.



ІНФОРМАЦІЯ ПО ВИБОРАМ НА 16-00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ПРО СИТУАЦІЮ НАПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica