незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Станом на 16-00 по Херсонській області проголосувало трохи більше 30% виборців

Станом на 16-00 по Херсонській області проголосувало трохи більше 30% виборців

Станом на 16-00 по Херсонській області проголосувало трохи більше 30% виборців. Найбільше кількість проголосовавших - 46,5% в Мирненській територіальній громаді. На дільниці цієї громади прийшло вже 1483 виборця. Найнижча явка в Великокопанівській сільській громаді - 24,7%, На дільницях цієї громади проголосувало 1367 виборців. В Чаплинській селищній громаді проголосувало  3376 виборця це 26,70%. В Тавричанській сільській громаді - 28,40%. В Гладківській сільській громаді 34,6%. В Григорівській сільській громаді 37,9, а в Зеленопідській сільській громаді 39%.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні – наймасштабніші вибори з часу місцевих виборів 2015 року - ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Серед порушень, які фіксувалися спостерігачами - знову підписи членів дільничної виборчої комісії на пустих протоколах про підрахунок голосів. Цього разу - в селі Абрикосовка, що входить до Великокопанівської громади. Після того, як спостерігачі зафіксували цей факт, комісія знищила бланки протоколів.

Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року відбуваються вибори в 143 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). За кількістю осіб, що обираються, це будуть найбільші вибори із часу чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року.
В цей день громадяни обиратимуть 3,2 тис. депутатів місцевих рад (566 – міських, 1092 – селищних, 1 596 – сільських) та 143 міських, селищних, сільських голів (21 – міського, 46 – селищних, 76 – сільських).
На Херсонщины вибори відбуваються в семи об'єднаних громадах: Гладківській, Великокопанівській, Зеленопідській, Тавричанській, Чаплинській, Григорівській та Мирненській.


Читайте також:




Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica