незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Вирішені земельні питання в Одеській області мотивують як громадян, так і фахівців

Вирішені земельні питання в Одеській області мотивують як громадян, так і фахівців

У лютому 2014 року на прийом до Татарбунарського ЦВЮПу звернувся житель с. Базар'янка Татарбунарського району з проханням про надання йому практичної допомоги в отриманні нового (замість викраденого) свідоцтва на право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення. Юристом Олександром Ковпаком у зв'язку з таким зверненням було підготовлено оголошення в ЗМІ, витребувані копії рішень виконавчого комітету Базар’янської сільської ради і Татарбунарського районної державної адміністрації про виділення та передачі у власність земельної ділянки. Надалі всі необхідні матеріали були зібрані і надані в реєстраційну службу. Таким чином, за активної участі юриста Татарбунарського центра Олександра Ковпака, проблемне питання щодо отримання нового державного акта на право власності на земельну ділянку замість украденого було вирішене. Результатом надання адвокатської допомоги став документ, що підтверджує наявність права власності на земельну ділянку заявника.

Інший випадок адвокатської допомоги стосується питання поновлення договору оренди земельної ділянки, термін якого вже закінчився. До ЦВЮПу звернувся житель села Базар'янка Татарбунарського району, питання якого юристом Олександром Ковпаком було розглянуто по суті. З метою поновлення договору оренди земельної ділянки, адвокатом були витребувані рішення виконавчого комітету Базар’янської сільської ради та сесії цієї ж ради з питань надання громадянину в оренду земельної ділянки. Крім цього, витребувані копії договору та акта прийому-передачі земельної ділянки в оренду. Виконкому сільської ради надано рекомендації щодо якісної підготовки договору оренди земельної ділянки та її відповідності чинному законодавству України.

В даний час матеріали по реєстрації оновленого договору оренди земельної ділянки перебувають у реєстраційній службі Татарбунарського районного управління юстиції і найближчим часом будуть зареєстровані.
 
Татарбунарський центр вторинних юридичних послуг
м. Татарбунари Одеської області
Адреса: 68100, Одеська область, м. Татарбунари, вул. В.Тура, 48, каб. 4 (в приміщенні Татарбунарського районного управління юстиції)
Запис за тел. (04844)32148, тел. м. (097)0785363

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica