незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Тепер сусіди не заважатимуть: маленька історія успішного захисту земельних прав

Тепер сусіди не заважатимуть: маленька історія успішного захисту земельних прав

Між ним та його сусідами-співвласниками постійно виникали сварки та непорозуміння. Здебільшого через правову необізнаність. Так, Михайло хотів облаштувати окремий вихід до свого двору та присвоїти своїй частині окрему поштову адресу, але сусіди йому не дозволяли, адже вважали, що це не законно. Хоча насправді відповідно до норм діючого законодавства він мав на це право.

 

Втомившись це терпіти, у 2013 році громадянин звернувся по допомогу до Херсонського центру вторинних юридичних послуг, що функціонує за підтримки проекту USAID «АгроІнвест»

Юрист Центру дав Михайлові першу консультацію, склав позовну заяву, подав її до суду та постійно консультував громадянина щодо ведення справи у суді.
І ось, нарешті, у січні 2014 року Комсомольський районний суд м.Херсона ухвалив законне та обґрунтоване рішення, яким визначив порядок користування земельною ділянкою за варіантом, що є найбільш прийнятним для всіх сторін у спорі. Рішення суду влаштувало всіх співвласників, а тому ніхто його не оскаржив, і воно набрало законної сили.

Клієнт отримав можливість відділитися парканом від сварливих сусідів, облаштувати окремий вихід на вулицю та присвоїти окрему поштову адресу.
Ця історія є яскравим прикладом, що можна захищати свої права навіть за відсутності коштів на оплату правових послуг.

Шановні громадяни, звертайтеся у питаннях захисту своїх земельниї прав до Херсонського ЦВЮПу
Адреса: Херсон, Придніпровський узвіз, 1, офіс 8
Запис за тел./факс: 0552-325-026, моб. тел.: 066-1008191
земельні права

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica