незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » 84 обстріли цивільних об'єктів області за 21 січня

84 обстріли цивільних об'єктів області за 21 січня

Оперативна інформація з 06:00 21.01.2024 по 06:00 22.01.2024: За минулу добу противник здійснив 84 обстріли, випустивши 453 снаряди з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, а також застосувавши БпЛА та авіацію.

Від комбінованих обстрілів противника потерпали Херсон, Антонівка, Інженерне, Кізомис, Берислав, Зміївка, Новоберислав, Червоний Маяк, Тягинка та Веселе. 
У Херсонському районі внаслідок російських атак пошкоджено 13 об’єктів: 7 приватних та 2 багатоповерхові будинки, школа та 3 автомобілі. 
Вночі ворог завдав авіаударів керованими бомбами по Червоному Маяку, Зміївці, Новобериславу та Веселому. Там пошкоджено приватні будинки, приміщення монастиря, згорів автомобіль місцевого жителя.
російська армія продовжує обстріли Херсона з усього наявного озброєння. Під вогневим ударом армії рф перебували житлові квартали обласного центру, найбільше постраждали мікрорайон «Корабел» та Дніпровський район. 
У Дніпровському районі під час артилерійського обстрілу російські снаряди пошкодили дах школи, багатоповерховий будинок та 3 автомобілі. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. 
На місцях обстрілів працювали поліцейські, які обстежували території, збирали та фіксували речові докази російської агресії проти мирного населення.
За минулу добу поліція відреагувала на 112 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 5 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Підрозділами протиповітряної оборони в небі над Херсонщиною знищено 2 БпЛА типу "Shahed-131/136".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica