незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Вибори в Новорайській об'єднаній громаді: все спокійно

Вибори в Новорайській об'єднаній громаді: все спокійно

29 квітня перші вибори в Новорайське ОТГ

Сьогодні в Новорайській об'єднаній територіальній громаді обирають голову та депутатів ОТГ. Всі п'ять приміщень для голосування працюють у нормальному режимі. Голосування розпочалося вчасно. Порушення на даний момент не зафіксовані. Вже проголосувало на окремих дільницях до тридцяти відсотків виборців.

На посаду голови ОТГ балотується один кандидат - діючий Новорайський сільський голова Олександр Шокуров. Найбільша боротьба розгорнулася за депутатські місця. 

Активну передвиборчу кампанію напередодні голосування провели представники Аграрної партії та ВО «Батьківщина». Так представники Аграрної партії висунули в кожному з 22-х округів по одному кандидату та розгорнули активну інформаційно-агітаційну роботу по знайомству виборців із своїми кандидатами (на фото - один з партійних наметів). Серед благодійних акцій, які проводили партійці - передача книжок різних жанрів Новорайській сільській бібліотеці та Костирській шкільним бібліотекам. Ці книжки збиралися в містах області в рамках акції Аграрної партії "Принеси книгу - подаруй тепло".
Агітаційний намет представників Аграрної партії. Новорайське ОТГ
Представники ВО "Батьківщини" на чолі із народним депутатом України Юрієм Одарченко провели серію зустрічей й заходів, які в першу чергу були направлені на надання послуг та подарунків для дітей виборців ОТГ. 
29 квітня перші вибори в Новорайське ОТГ

Так, за сприяння «Батьківщини» Новорайський дитячий садок отримав новий принтер, а для дітей з села Монастирське була організована поїздка на музичну інтерактивну казку «Малюк та Карлсон». Для дітлахів села Костирки була організована "Академія Ігор". А херсонські представники «Батьківщини молодої» провели для маленьких мешканців Новорайської об’єднаної територіальної громади гру в лазертаг. Ця стратегічна гра із використанням безпечних лазерів.

29 квітня перші вибори в Новорайське ОТГ
Напередодні дня виборів Новорайське ОТГ відвідав голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який провів зустріч із мешканями об'єднаної громади. Як завжди голова облдержадміністрації подарував юним сільським футболістам м'ячі. В цілому, Андрій Анатолійович утримався від прямої агітації або підтримки конкретного кандидата. Бо на посаду голови ОТГ балотується лише один кандидат - й це є демонстрація консолідованого рішення усієї громади.

29 квітня перші вибори в Новорайське ОТГ
За день до голосування появилася інформація, що представники Аграрної партії нібито провели ще  одную акцію, вже із даруванням продуктових наборів. 
Перші вибори в Новорайській ОТГ. 29 квітня. Фото Херсонська обласна організація Аграрної партії України
День голосування розпочався в спокійній обстановці, хоча зранку прийшли голосувати дуже мало селян. Причина малої активності - робота в полі та на городах. Станом на 10-00 ранку проголосувало трохи більше десяти відсотків виборців. Але к обіду на окремих дільницях вже проголосувало біля тридцяти відсотків.

Нагадаємо, що Новорайську об'єднану територіальну громаду створили мешканці шести селищ та сіл, які входили до Новорайської та Червономаяцької сільських рад. 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica