незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Що буде з виборами в ОТГ на Херсонщині? Їх не буде…

Що буде з виборами в ОТГ на Херсонщині? Їх не буде…

Виборів в ОТГ не буде ЦВК, посилаючись

23 грудня в Україні повинні були відбутися 45 перших виборів в об’єднаних територіальних громадах та 7 додаткових виборів, у тому числі вибори в двох громадах Херсонської області – в Шляховому та Миловому Бериславського району.

У зв’язку із введенням воєнного стану вибори скасовані. Зроблене це заради того, щоб не порушувалися права громадян на вільні вибори, бо під час воєнного стану є можливість зловживань з боку влади.

Вчора ЦВК, посилаючись на норми закону про воєнний стан, ухвалила Постанову, якою скасувала проведення виборів.

Коли в об’єднаних громадах будуть проведені вибори? Поки що невідомо. ЦВК зможе назвати дату лише після завершення воєнного стану. Відбутися це повинно за поданням облдержадміністрації.

До вчорашнього вечора ще залишалася інтрига. Справа у тому, що Петро Порошенко пообіцяв оперативно внести в парламент законопроект, який би дозволив проводити вибори на місцевому рівні під час воєнного стану. Поки що цей законопроект внесений не був.  

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica