незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » "Слуга народу" представила частину своєї команди на місцевих виборах

"Слуга народу" представила частину своєї команди на місцевих виборах

Презентація команди "Слуга народу"
На цьому тижні відбулася важлива політична подія. Обласна організація партії "Слуга народу" представила частину своєї команди кандидатів, які будуть йти на місцеві вибори.
Презентація команди відбулася в присутності та за підтримки Президента України Володимира Зеленського 20 серпня на подвір'ї державного заводу "Паллада". 
Перша порція кандидатів від "Слуги народу" показали певні організаційні проблеми з рекрутингом до лав цієї найбільш популярної на сьогодні партії в регіоні. Вони, можливо, пов'язані з двома факторами. Перший - керівництво не хоче демонструвати широкому загалу певних політиків, які підуть від неї на виборах. Причина - можлива критика з боку громадськості може примусити переграти ситуацію. Друга причина - високий рівень конкуренції за місце. 

Кого ж вивели на сцену у якості візитної картки провладної партії, яка має найбільший рейтинг в нашій області?
На сцені були присутні дев'ять майбутніх кандидатів, з них усього одна жінка.

З дев'яти кандидатів на посаду міських голів широкому загалу показали лише п'ятьох. А саме:
Юрій Кирилов – кандидат на посаду міського голови Херсона, нині ректор Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Володимир Коваленко – кандидат на посаду міського голови міста Нова Каховка від партії «Слуга Народу», нині також обіймає посаду міського голови Нової Каховки.
Віктор Плохушко – кандидат на посаду голови Генічеської ОТГ, голова Щасливцевської сільської ради.
Олександр Касьяненко – кандидат на посаду голови Скадовської ОТГ, активіст Зе!Команди.
Анатолій Негра – кандидат на посаду голови Голопристанської ОТГ, громадський діяч, активіст Зе!Команди.

Невідомими залишилися кандидати на посаду Каховського, Бериславського, Олешківського та Таврійського міських голів.
Абсолютна більшість з кандидатів, скажемо так, - мають досить довгий попередній досвід керівництва від імені найрізноманітніших партій. Й це є найбільш ризикованим ходом партійних менеджерів, бо невідомо, як сприймуть це новаторство електорат партії. 
Нагадаємо, найбільша електоральна група "Слуги народу" це молодь з 18 до 29 років (38,5%) та 30 - 39 років (27,5%), які критично налаштовані до недавнього минулого. 

З 64-х можливих кандидатів на посаду Херсонської обласної ради були показані світу навіть не п'ятірка, а лише три кандидати. Це:
Юрій Соболевський – кандидат у депутати Херсонської обласної ради, голова Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу».
Олександр Самойленко – кандидат у депутати Херсонської обласної ради.
Оксана Паламарчук – кандидатка в депутати Херсонської обласної ради.

За логікою жанру, четвертою в цій групі кандидатів повинна бути жінка. Її немає.

Лише один кандидат в Херсонську міську раду. Це - Юрій Кузьмін – кандидат у депутати Херсонської міської ради, член команди Зеленського з 2018-го року, військовий льотчик запасу.

Жодного кандидата, хоча б першого номеру у п'ять районних рад не було. Жодних кандидатів в колишні об'єднані громади області нам не показали. 

Висновок: ще відбувається активна фаза рекрутингу до лав кандидатів від "Слуги народу" й Володимир Зеленський трохи прискорив події.


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica