незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Президенту соромно - нотатки із візиту Володимира Зеленського

Президенту соромно - нотатки із візиту Володимира Зеленського

Володимир Зеленський відповідає
Президент України Володимир Зеленський втретє відвідує в «царському» статусі Херсонщину, а я вперше його побачив. Моє перше враження – він такий, як в кіно простий, демократичний і доступний, а все навкруги його  таке нереальне, як теж у кіно: нудьгуючи вельможі, стурбовані бодігарди, перелякані спітніли чиновники, цинічні журналісти, масовка - нарід. Все змішалось в купу «коні, люди»

Явлення Президента перед херсонцями стало несподіваним, камери журналістів були націлені на дорогу, а він як і подобає зірці, з’явився на сцені ефектно зі сторони Дніпра. Постановчо це виглядало круто і красиво. Дякуючи організаторам і Президенту, захід пройшов стрімко без самозакоханих промов і Володимир Зеленський сказав те, що давно я хотів почути: йому СОРОМНО за те, що за роки Незалежності держава не дбала про суднобудівництво, тому він буде працювати над відновлюванням державних замовлень для суднобудівного заводу «Паллада». 

Потім, на брифінгу для журналістів, він доповнив цю тезу, своєю мрією, щоб завод на замовлення збудував декілька плавучих готелів, і він цьому буде сприяти, долучаючи та інформуючи голів обласних державних адміністрацій України.
Володимир Зеленський виступає
Мало хто пам’ятає, але в минулому, херсонські корабели заробляли більше половини експортної виручки СРСР в галузі суднобудування. І це прикро, тому що перервана інституційна пам’ять між поколіннями. Мені хотілось донести ці свідчення до Президента, але вони так і залишились зі мною. Спілкування з регіональними журналістами пройшло на порядок краще ніж попереднє, але їм практично не дали можливості задати свої питання (я підкреслюю – регіональним, місцевим, хоча прес-секретарка Президента – сама з Херсонської області).
Брифінг

Відставши від журналістського пулу на брифінг біля багаторічної недобудови шляхопроводу ХБК-Таврійський, я своїми силами проривався через поліцейські кордони, щоб попасти на брифінг, і поки журналісти «жарилися» на сонці в очікуванні Президента, я потрапив на подію, яка характеризує Українського Президента, як сумлінну і не байдужу людину. Його кортеж зупинився на Бериславському шосе, і він попрямував до людей, які висловили йому свої скарги. Відчувалось, що він переймається їх біллю і я сподіваюсь що він допоможе... Якщо цікаво, передивиться ексклюзивне відео, тому ще з журналістів я там був один.


Є ДОБРА НОВИНА.
На  брифінгу для журналістів на шляхопроводі ХБК-Таврійський  Президент проявив поінформованість і м’якими та наполегливими питаннями мирно «примусив» херсонського губернатора Юрія Гусєва погодитись на 1 травня – дату запуску першої черги шляхопроводу. 

Місцеві високопосадовці погодились, що це реальний термін, за умови належного фінансування. Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко пообіцяв винести це питання на бюджетний комітет Верховної Ради та сприяти вирішенню фінансової складової доручення Президента. А через два тижні ми повинні побачити техніку на шляхопроводі, яка повинна працювати.

Юрій Житняк, оглядач.






Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica