незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Українські моряки планують акції протесту проти корупції

Українські моряки планують акції протесту проти корупції


ГО «Українське об’єднання моряків» (Ukrainian Seafarers Union) розповсюдила інформацію про акції протесту проти - цитуємо документ "корупційного злочинного угрупування, яке очолює Міністр інфраструктури Владислав Криклій та його бек-офіс на чолі з Віленом Шатворяном та Ігорем Щедровим".

Акції всеукраїнського протесту відбудуться 25 січня 2021 року.
В цей день в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі, Очакові пройдуть мирні протести проти масштабної корупції в сфері дипломування моряків.
Крім того, Одеські та Миколаївські моряки планують перекриття доріг.
ГО «Українське об’єднання моряків» (Ukrainian Seafarers Union) збирає моряків на всеукраїнську акцію протесту проти корупції, яка знищує морську галузь в країні.

Захід відбудеться 25 січня.
Початок о 9:30.
В Одесі точка збору – вул. Грушевського, 39е, звідки через годину учасники відправляться на перекриття траси Одеса-Київ.
В інших містах точка збору – міська адміністрація.

До моряків також приєднаються представники Портофлоту, яким також перекрили можливість отримання необхідних документів та влаштували масові звільнення.

Моряки-учасники протесту будуть виступати:
- За відставку Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту України Андрія Глазкова;
- Проти корупційного злочинного угрупування на чолі з Віленом Шатворяном та Ігорем Щедровим, які мають великий вплив на пана Криклія та інших функціонерів морської галузі;
- За розгляд та підтримку проєкту наказу Міністерства інфраструктури України про спрощення системи дипломування моряків від 2 листопада 2020р.
- За прийняття ВРУ проєкту Закону №3944, який вносить зміни до ст.51 Кодексу торговельного мореплавства України, щоб скасувати іспити для повторного підтвердження дійсності дипломів моряків зі схваленим стажем. Ця можливість передбачена в Міжнародній конвенції про підготовку моряків від 1978 року, яку Україна ратифікувала ще в 1996. Відповідний законопроєкт був зареєстрований 29/07/2020, але вже близько півроку комітет ВРУ з питань транспорту та інфраструктури відмовляється його розглядати. Ми ВИМАГАЄМО щоб у найближчий час профільний комітет розглянув законопроєкт та виніс його на пленарне засідання!

Цитуємо текст заяви: "Корупціонери відібрали у моряків право на самостійне складання іспиту, отримання сертифікату, робочого диплома, паспорта моряка, послужний книжки, створили «КЛУБ» із 10 навчальних тренажерних центрів, в яких підняли ціни на сертифікати в 10 разів та організували величезну структуру «агентів», які збирають хабарі з моряків. За 1 місяць роботи корупційної схеми Міністр Криклій та його подільники отримують близько 6 мільйонів доларів хабарів!
Саме тому 25 січня «Українське об’єднання моряків» організовує всеукраїнську акцію проти організованої злочинної групи, яка позбавляє моряків права на працю і краде їхні гроші, тим самим знищуючи морську галузь!"

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica