незалежний спостерігач

65% українців вважають нашу Перемогу дуже ймовірною, – результати соцдослідження


Українці вірять в в ЗСУ (63%), сім’ю, родичів та близьких (49%), щоденну працю (27%) та в Бога (21%). Віри у державу та у суспільство в українців менше - лише 12% і 8% відповідно. Ці результати показало опитування, яке було проведено на замовлення Національної платформи стійкості та згуртованості весною цього року.
Про ці та інші відомості йдеться в матеріалі, який ми оприлюднили на нашому сайті.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Тягинська громада Херсонської області навчається інструментам демократії участі та залученню громадян

Тягинська громада Херсонської області навчається інструментам демократії участі та залученню громадян

Продовжується курс навчання активістів Тягинської громади – членів Громадської ради з відновлення.  В останні дні літа відбувся  онлайн-тренінг з теми "Інструменти  місцевої демократії, залучення громадян та громадська активність. Складання плану   публічних консультацій». 

Мета тренінгу: підвищити  знання та навички представників дорадчо-консультативних органів щодо інструментів місцевої демократії, різних форм безпосереднього  самоврядування та  залучення громадян;  підготовка плану консультацій з громадськістю.
Тренінг провів Дементій Білий, експерт Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень (ПЦПСД). 

На тренінгу  учасники дізналися про законодавчі основи залучення громадян, нові правила в залученні громадськості до вирішення питань місцевого значення, про новели Закону України про народовладдя в місцевому самоврядуванні, про нові процедури демократії участі, про  публічні консультації та бюджетні слухання, про необхідність Статуту громади. 
Корисна інформація для читачів з теми тренінгу 

Правові підстави участі громадян, сформульовані в міжнародних та національних документах: Міжнародний пакт ООН про громадянські і політичні права, Європейська хартія місцевого самоврядування, Конвенція про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля (Орхуська конвенція), Конституція України; Закони України («Про місцеве самоврядування в Україні», «Про органи самоорганізації», «Про громадські об'єднання», «Про доступ до публічної інформації», «Про публічні консультації» та інші); Указ Президента України від 27.09.2021 № 487/2021 «Про Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки»; Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування» від 9 травня 2024 року; Розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів до 2024 року щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки»; Постанова КМУ № 996 від 2010 р. Із змінами «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»; Розпорядження військових обласних, районних,  та сільських адміністрацій; місцеві НПА, стратегія розвитку громади.
Забезпечення ефективних процедур участі громадськості під час вирішення питань місцевого значення  - це одне з основних завдань місцевих рад: обов’язкове затвердження у кожній територіальній громаді її Статуту; сприяння запровадженню публічних консультацій з громадськістю;  сприяння включенню до регламентів місцевих рад обов'язкових процедур забезпечення інформаційної прозорості і відкритості. 

Під час інтерактивних сесій учасники  тренінгу обговорювали наступні питання: 
•    Які форми інформування громадян з боку влади ви знаєте? Які форми інформування застосовувалися у Вашій громаді?
•    Які форми консультування, що проводить місцева влада, можете назвати? Які форми консультування застосовувалися у Вашій громаді?
•    Назвіть можливі форми діалогу влади та мешканців громади? Що застосовувалося у Вашій громаді?
•    Які ви знаєте форми партнерства? 

Значення громадської участі для місцевої демократії неможливо переоцінити: від нього залежить забезпечення відповідальності та контролю за діяльністю органів влади; підтримка прозорості та відкритості процесів прийняття рішень; вплив громадськості на формування політики та планування розвитку; підсилення громадської солідарності та взаємодопомоги. 

Статути територіальної громади необхідно затвердити всім громадам в Україні до 1 січня 2027 року треба затвердити. 

Основні форми  демократії участі, закладені в законі про місцеве самоврядування: 
-    Громадські слухання
-    Загальні збори громадян
-    Місцеві ініціативи
-    Органи самоорганізації населення 
-    Місцевий референдум

Додаткові форми  демократії участі: 
•    Публічні консультації 
•    Громадські  обговорення
•    Громадські Ради та колегії 
•    Громадські організації та їхні проекти і програми
•    Інститут радників (помічників) 
•    Соціальне партнерство – конкурси проектів, соціальне замовлення
•    Інформаційно-просвітницькі  та навчальні програми для членів громади та ОМС
•    Громадські благодійні акції з боку НУО та влади (можна спільно)
•    Звернення, петиції, меморандуми, заяви, інформаційні запити від НУО до органів влади
•    Громадські приймальні, юридичні клініки, консульт пункти, «гарячі лінії»,
•    Стратегічне планування розвитку міста – спільно влада та громада 
•    Діалогові платформи, зустрічі влади та громади.
•    Використання ефективності  відділів  зав’язків із громадськістю та зі  ЗМІ 
•    Акції прямої дії -  протесту чи підтримки
•    Скринька для пропозицій громадян 
•    Соціологічні дослідження громадської думки
•    Звернення та інформаційні запити 
•    Електронні петиції 
•    Бюджет участі 
•    Громадська експертиза
•    Доручення виборців
•    Толоки, інші види громадської роботи; тощо.
Публічні консультації забезпечують право мешканців громад брати участь в обговореннях, організованих органами місцевого самоврядування, шляхом внесення пропозицій щодо вирішення питань місцевого значення.

20 червня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про публічні консультації», в якому прописані принципи їхнього проведення:  
1.  Закріплює принципи проведення публічних консультацій: участі та відкритості, прозорості, доступності, підзвітності, дієвості, пропорційності. 
2.    Передбачає обов’язковість проведення публічних консультацій, що, зокрема, включає звітування про:
•    заходи, проведені в межах публічних консультацій;
•    пропозиції, що надійшли до суб’єкта проведення публічних консультацій за результатами цих консультацій;
•    врахування або відхилення пропозицій з обґрунтуванням прийнятого рішення.
•    Порядок організації проведення публічних консультацій органами місцевого самоврядування визначається відповідною місцевою радою.

Громадські ради – двигун процесу публічних консультацій

Саме Громадська рада відповідно до покладених на неї завдань готує та подає органу виконавчої влади пропозиції до орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю, про залучення представників заінтересованих сторін; про обов’язкові для розгляду пропозиції, висновки, аналітичні матеріали щодо вирішення питань у відповідній сфері, щодо підготовки проектів нормативно-правових актів. Громадська рада проводить громадський моніторинг  пропозицій та зауважень громадськості, забезпечення прозорості та відкритості  діяльності влади. 

Орієнтовний план публічних консультацій – головний документ планування залучення громадян, він  складається щороку з урахуванням пропозицій Громадських рад. 

Обов’язкові публічні консультації щодо проектів нормативно-правових актів:
•    стосуються конституційних прав, свобод та обов’язків громадян;
•    стосуються життєвих інтересів громадян, у тому числі впливають на стан навколишнього природного середовища;
•    передбачають провадження регуляторної діяльності у певній сфері;
•    визначають стратегічні цілі, пріоритети і завдання у тому числі проекти програм економічного, соціального і культурного розвитку, рішення стосовно їх виконання;
•    визначають порядок надання адміністративних послуг;
•    стосуються найменуванню та перейменуванню;
•    стосуються витрачання бюджетних коштів (звіти головних розпорядників бюджетних коштів за минулий рік).

Матеріал підготовлено в рамках проекту ПЦПСД «Сприяння залученню жителів Тягинської громади до процесів відбудови»   за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

Галина Бахматова 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica