незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » В Каховці окупанти закатували до смерті місцевого мешканця

В Каховці окупанти закатували до смерті місцевого мешканця


Російські військові закатували до смерті у місті Каховка Херсонської області місцевого 45-річного мешканця. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на знайомих та друзів жертви. 

Як повідомляють розслідувачі, на початку жовтня російські військові затримали у Каховці Володимира Закаблука. Окупанти жорстоко катували чоловіка, він від отриманих травм помер. Інших подробиць його смерті наразі немає, зазначають у Центрі журналістських розслідувань.

Володимир Закаблук працював у місцевій філії ТОВ «АТ «Каргілл», що володіє, зокрема, олійноекстракційним заводом у Каховці. З 2004 по 2008 роки він був зареєстрований ФОП з видами діяльності, пов'язаними з наданням транспортних послуг та посередництвом у спеціалізованій торгівлі. 

Журналісти нагадали інших закатованих до смерті мирних мешканців нашої області:

15 лютого 2024 року стало відомо про вбивство в окупованому Каланчаку місцевого священика, настоятеля храму Православної церкви України Степана Подольчака. За даними селищної військової адміністрації, росіяни в лютому забрали священика з дому, натягнувши мішок на голову. А потім приїхали і забрали дружину, щоб та опізнала тіло її чоловіка.

У листопаді 2023 року росіяни закатували до смерті 28-річного Руслана Руснака із селища Горностаївка Каховського району.

У січні 2023 року у Каховській центральній міській лікарні від тортур російських окупантів помер 34-річний Сергій Федоренко із сусідньої Нової Каховки.

У листопаді 2022 року під Новою Каховкою знайшли вбитими закатованих росіянами батька та сина, Анатолія та Олександра Прокопчуків. Анатолій був дияконом помісної Церкви християн віри євангельської.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica