незалежний спостерігач

Громадськість – невід’ємна компонента національної стійкості


В Українському кризовому медіа-центрі відбувся Круглий стіл «Культура безпеки в умовах війни: як забезпечити стійкість суспільства та інституцій?». Головним завданням обговорення стало бажання допомогти українцям розібратися, як жити під час тривалої невизначеності
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Колишня редакторка ВТВ+ очолила на окупованій території "Союз православних жінок"

Колишня редакторка ВТВ+ очолила на окупованій території "Союз православних жінок"

Ганна Коробова. Фото – Facebook-сторінка Ганни Коробової
Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ Ганна Коробова очолила окупаційне Херсонське обласне відділення міжнародної організації «Союз православних жінок». Про це повідомило Детектор медіа з посиланням на Інститут масової інформації. 

Окрім Коробової, засновницями організації стали Ксенія Тарасенко, Поліна Гуценко та Галина Кременьова, які працюють на рядових посадах в окупаційній адміністрації Херсонської області, а також Галина Сагач, професорка Херсонської академії неперервної освіти. 

В ІМІ нагадали, що «Союз православних жінок» створили у 2010 році з благословення російського патріарха Кирила для «сприяння зміцненню ролі Російської православної церкви в житті суспільства». Того ж року був зареєстрований «Союз православних жінок» в Україні, очільницею якого стала проросійська політикиня Наталя Вітренко.

У 2022 році Ганна Коробова  стала редакторкою окупаційного медіа «Таврія». В червні 2023 року Служба безпеки України оголосила підозри вісьмом пропагандистам, які запускали в Херсоні канал «Таврія». Їх звинуватили у створенні організованої злочинної групи для ведення інформаційної діяльності у співпраці з Росією. Серед підозрюваних була й Ганна Коробова, яка, за даними слідства, пішла на співпрацю з окупантами, та отримала посаду головної редакторки окупаційної херсонської телерадіокомпанії "Таврія", створеній на технічній базі Херсонської філії Суспільного мовлення. 
З 2020 року Коробова стала ведучою на херсонському медіаресурсі ВТВ+, де вела ранкові передачі. Наприкінці квітня 2022 році під керівництвом Тетяни Каменської канал ВТВ+ почав транслювати російську пропаганду.
У 2019 році перебуваючи на посаді журналістки на телеканалі “UA Херсон”, разом зі своєю матір'ю, народною артисткою України, Лелеко Наталією Віталіївною відвідала фестиваль “Бархатний сезон”, в окупованому Криму, який був організований за сприянням окупаційної адміністрації міста Саки, та фінансувався російським фондом “Русский мир”. 
У 2017 році заснувала ГО “Культурний фонд”.
З 2017 по 2019 рік Коробова працювала ведучою на Суспільному телебаченні UA Херсон. З 2009 році була редакторкою та ведучою регіональних новин на ХОДТРК “Скіфія”. Закінчила магістратуру Херсонського державного університету за спеціальністю “Педагогіка і методика середньої освіти”. Народилась 20 березня 1984 року у місті Херсон. 

Фото – Facebook-сторінка Ганни Коробової. Біографічні відомості з сайту руху "Чесно"







Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica