незалежний спостерігач

65% українців вважають нашу Перемогу дуже ймовірною, – результати соцдослідження


Українці вірять в в ЗСУ (63%), сім’ю, родичів та близьких (49%), щоденну працю (27%) та в Бога (21%). Віри у державу та у суспільство в українців менше - лише 12% і 8% відповідно. Ці результати показало опитування, яке було проведено на замовлення Національної платформи стійкості та згуртованості весною цього року.
Про ці та інші відомості йдеться в матеріалі, який ми оприлюднили на нашому сайті.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Барабани радості або кілька слів про українське відродження

Я назавжди запам'ятав як на початку 90-х років на якусь херсонську філологічну конференцію прийшла із доповіддю талановита викладачка з української філології Херсонського державного університету Наталія Чухонцева з купою книжок. Й замість вступу почала ці ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Колишня редакторка ВТВ+ очолила на окупованій території "Союз православних жінок"

Колишня редакторка ВТВ+ очолила на окупованій території "Союз православних жінок"

Ганна Коробова. Фото – Facebook-сторінка Ганни Коробової
Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ Ганна Коробова очолила окупаційне Херсонське обласне відділення міжнародної організації «Союз православних жінок». Про це повідомило Детектор медіа з посиланням на Інститут масової інформації. 

Окрім Коробової, засновницями організації стали Ксенія Тарасенко, Поліна Гуценко та Галина Кременьова, які працюють на рядових посадах в окупаційній адміністрації Херсонської області, а також Галина Сагач, професорка Херсонської академії неперервної освіти. 

В ІМІ нагадали, що «Союз православних жінок» створили у 2010 році з благословення російського патріарха Кирила для «сприяння зміцненню ролі Російської православної церкви в житті суспільства». Того ж року був зареєстрований «Союз православних жінок» в Україні, очільницею якого стала проросійська політикиня Наталя Вітренко.

У 2022 році Ганна Коробова  стала редакторкою окупаційного медіа «Таврія». В червні 2023 року Служба безпеки України оголосила підозри вісьмом пропагандистам, які запускали в Херсоні канал «Таврія». Їх звинуватили у створенні організованої злочинної групи для ведення інформаційної діяльності у співпраці з Росією. Серед підозрюваних була й Ганна Коробова, яка, за даними слідства, пішла на співпрацю з окупантами, та отримала посаду головної редакторки окупаційної херсонської телерадіокомпанії "Таврія", створеній на технічній базі Херсонської філії Суспільного мовлення. 
З 2020 року Коробова стала ведучою на херсонському медіаресурсі ВТВ+, де вела ранкові передачі. Наприкінці квітня 2022 році під керівництвом Тетяни Каменської канал ВТВ+ почав транслювати російську пропаганду.
У 2019 році перебуваючи на посаді журналістки на телеканалі “UA Херсон”, разом зі своєю матір'ю, народною артисткою України, Лелеко Наталією Віталіївною відвідала фестиваль “Бархатний сезон”, в окупованому Криму, який був організований за сприянням окупаційної адміністрації міста Саки, та фінансувався російським фондом “Русский мир”. 
У 2017 році заснувала ГО “Культурний фонд”.
З 2017 по 2019 рік Коробова працювала ведучою на Суспільному телебаченні UA Херсон. З 2009 році була редакторкою та ведучою регіональних новин на ХОДТРК “Скіфія”. Закінчила магістратуру Херсонського державного університету за спеціальністю “Педагогіка і методика середньої освіти”. Народилась 20 березня 1984 року у місті Херсон. 

Фото – Facebook-сторінка Ганни Коробової. Біографічні відомості з сайту руху "Чесно"







Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica